Νέες δηλώσεις για την επιστροφή της Alfa Romeo στην F1

Ολοένα και πιο σίγουρη φαίνεται να είναι η επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1, αφού μετά της δηλώσεις που έκανε ο  Πρόεδρος της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne πέρυσι σχετικά με το ότι «…σκεπτόμαστε να επαναφέρουμε την Alfa Romeo στη Formula 1», τώρα δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Marchionne μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψε ότι η Alfa Romeo μπορεί να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 με δική της ομάδα, χωρίς πάντως να δώσει ακριβή χρόνο του πότε θα συμβεί. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Alfa Romeo θα επιστρέψει με πλήρη εμπλοκή και δική της ομάδα, όχι μόνο δηλαδή ως προμηθευτής κινητήρων, αλλά με σασί δικής της κατασκευής.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Fiat Chrysler τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον σπορ χαρακτήρα της Alfa Romeo το να είναι ενεργή στη Φόρμουλα 1, εκτός από την έτσι κι αλλιώς εμπλοκή που έχει ο Όμιλος μέσω της ανεξάρτητης πλέον, Ferrari.

Οι νέες δηλώσεις του Marchionne έρχονται ως συνέχεια των αντίστοιχων δηλώσεών του τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν και ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler είχε αποκαλύψει ότι η Alfa Romeo είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1, μετά από 30 και πλέον χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store