Διαθέσιμο το εξαιρετικά οικονομικό VW eco up!

Ξεκίνησε η διάθεση του VW eco up! και στην χώρα μας με τον 3κίλυνδρο κινητήρα του 1.0 λίτρου με CNG (Compressed Natural Gas) απόδοσης 68PS με BlueMotion Technology. Το eco up! καταναλώνει 2,9 kg CNG ανά 100 χλμ., το οποίο αντιστοιχεί σε μόλις 2,8 ευρώ ανά 100 χλμ. (η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται στα 0,97€), ενώ εκπέμπει μόλις 79 γρ./χλμ. CO2, με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Από πλευράς επιδόσεων για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 16,3 δλ. (έναντι 14,4 δλ. το βενζινοκίνητο up! των 60 ίππων) και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 164 χλμ./ώρα.

Το eco up! φέρει 2 δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 11kg ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη καθώς διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10 λτ. Συνδυαστικά, η αυτονομία του eco up! ανέρχεται στα 580 χλμ. και όταν τελειώνει το φυσικό αέριο γυρνάει αυτόματα στην βενζίνη. Στον τομέα των χώρων μόνο το πορτ μπαγκάζ μίκρυνε από τα 252 λίτρα στα 213 λίτρα, αλλά και πάλι είναι αρκετό για τον αστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

To μικρό CNG VW διατίθεται σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση και περιλαμβάνει στον βασικό του εξοπλισμό ESP, 4 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, κάθισμα οδηγού ρυθμ. καθ’ ύψος, ηλεκτρομηχανικό τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος, κλιματισμό Climatic, ράδιο CD κ.α.

Οι τιμές του eco up! ξεκινούν από 13.100 ευρώ για το 3θυρο και από 13.480 ευρώ για το 5θυρο ή 12.143 ευρώ και 12.520 ευρώ αντίστοιχα με το όφελος της απόσυρσης.

Το μόνο βασικό ουσιαστικά πρόβλημα αφορά στον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου με φυσικό αέριο, αφού ο μόνος σταθμός CNG υπάρχει στην Ανθούσα της Αττικής, εκεί όπου ανεφοδιάζονται και τα αστικά λεωφορεία. Σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά ιδανικό αν υπήρχε η δυνατότητα ανεφοδιασμού από το σπίτι, εφόσον υπάρχει παροχή φυσικού αερίου. 

Δείτε ακόμα: Τα νέα μοντέλα της VW

Get it on Google Play Download on the App Store