Διαθέσιμο το VW Passat με φυσικό αέριο




Η χρήση του φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα σιγά – σιγά θα αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα με την επέκταση του δικτύου ανεφοδιασμού, ενώ δεν είναι λίγα και τα εργοστασιακά αεριοκίνητα αυτοκίνητα (CNG), για τα οποία το autogreeknews.gr έκανε πρόσφατα ένα σχετικό αφιέρωμα (πατήστε εδώ γι όλα τα μοντέλα με φυσικό αέριο).

Όσον αφορά στην Kosmocar – Volkswagen, μετά την εισαγωγή του eco up!, η διευρύνει την διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην Ελληνική αγορά και το Passat TSI Ecofuel (150ps). Το εν λόγω μοντέλο συνδυάζει άμεσο ψεκασμό συν διπλή υπερτροφοδότηση (Compressor & Turbo), προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη οικονομία χρήσης.

Το Passat TSI EcoFuel επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 214 χλμ./ώρα, ενώ καταναλώνει μόλις 4,3 κιλά φυσικού αερίου/100χλμ., που αντιστοιχεί σε 4,17 ευρώ/100 χλμ. Όσον αφορά στην αυτονομία, με 21 κιλά φυσικού αερίου καθώς και 31 λίτρα βενζίνης, το Passat TSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980 χιλιόμετρα (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480 χιλιόμετρα).

Παράλληλα, η Kosmocar – Volkswagen είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΠΑ, στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελληνική Αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI EcoFuel σε οδηγούς ΤΑΧΙ της Αττικής.

Οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών ταξί μετά από χρήση περίπου 15.000 χλμ είναι εξαιρετικά θετικές, αναφέροντας κατά μέσο όρο μείωση στο κόστος κατανάλωσης (€/χλμ.) που κυμαίνεται μεταξύ 50% – 60% σε σχέση με τα προηγούμενα Diesel αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους.

To Passat TSI EcoFuel διατίθεται σε Limousine & Variant και ενδεικτικά περιλαμβάνει στον βασικό του εξοπλισμό μεταξύ άλλων:

6 Αερόσακους, ESP, EDL (Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, ζάντες αλουμινίου 16", διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6.5" και ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων,  αισθητήρα βροχής και φωτεινότητας, κ.α.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Passat EcoFuel 1.4 TSI 150PS Limousine: 26.500€ (25.540€ με απόσυρση)
  • Passat EcoFuel 1.4 TSI 150PS Variant: 27.730€ (26.770€ με απόσυρση)
  • Passat EcoFuel TAXI: 23.600€ 
Get it on Google Play Download on the App Store