Toyota η Καλύτερη Παγκόσμια Πράσινη Μάρκα




Η Toyota επιβεβαιώνει σταθερά την πρωτοκαθεδρία της για τρίτη συνεχή χρονιά στη φετινή ετήσια αναφορά “Best Global Green Brand 2013” της Interbrand. Η αναφορά βασίζεται σε μία μέθοδο που προσδιορίζει κατά πόσο απέχουν οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρίας από τις πραγματικές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Πάνω από 10.000 καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει όχι μόνο τον ηγετικό ρόλο της Toyota στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας αλλά και το γεγονός ότι έχει επενδύσει σε καινοτόμα προϊόντα όπως το πρωτοποριακό Toyota Prius, καθώς και τα διάφορα προγράμματα της εταιρίας που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης νερού και ενέργειας από όλες τις δραστηριότητές της.

Οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 5,22 εκατομμύρια, που σημαίνει μείωση περίπου 35 εκατομμυρίων τόνων CO2. Σε όλο τον κόσμο, η Toyota έχει ξεκινήσει ένα τριετή κύκλο προϊοντικών λανσαρισμάτων στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται η κυκλοφορία 21 νέων ή ανανεωμένων υβριδικών μοντέλων μέχρι το τέλος του 2015.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από 12 υβριδικά μοντέλα Toyota και Lexus. Σήμερα, τα υβριδικά οχήματα αποτελούν το 18% των συνολικών πωλήσεων της Toyota Motor Europe. Το 2015, η Toyota σχεδιάζει να εμπορευματοποιήσει το υβριδικό της όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου με τεχνολογία κίνησης επόμενης γενιάς και προδιαγραφές απόλυτου σχεδόν οικολογικού αυτοκινήτου σύμφωνα με τα κριτήρια της εταιρίας.

Η δέσμευση της εταιρίας στις βιώσιμες δραστηριότητες και τη μέγιστη περιβαλλοντική συμβατότητα υπεισέρχεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων. Η Toyota Motor Manufacturing United Kingdom (TMUK) είναι η πρώτη, εκτός Ιαπωνίας, παραγωγική μονάδα  της εταιρίας, αλλά και το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου που πιστοποιήθηκε με IS0 14001 για τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το 2011, η μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ συνδεδεμένη σε εργοστάσιο τοποθετήθηκε στο TMUK, αποτελούμενη από 16.800 ηλιακά πάνελ. Σε πλήρη απόδοση μπορεί να προσφέρει αρκετή ενέργεια για την κατασκευή περίπου 7.000 αυτοκινήτων το χρόνο. Πέρσι, εξοικονομήθηκαν περισσότεροι από 3.700 τόνοι CO2 καθώς το δίκτυο εμπόρων της Toyota σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 15%.

Παράλληλα, η Toyota απαντά στις προκλήσεις μετακίνησης του μέλλοντος με το πρόγραμμα δοκιμής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Σύμφωνα με το self-service πρόγραμμα συμμετοχικής χρήσης οχημάτων (car sharing) περίπου 70 πολύ μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης της Toyota, ανάμεσα στα οποία το TOYOTA i-ROAD θα λειτουργούν συμπληρωματικά στα υπάρχοντα δημόσια συστήματα μεταφοράς, με στόχο τη μείωση των συνολικών ρύπων από τις καθημερινές μετακινήσεις.

Οι χρήστες θα μπορούν να επωφελούνται από ένα μοναδικό, συγκεντρωτικό σύστημα διαχείρισης συμμετοχικής χρήσης οχημάτων που έχει εξελίξει η Toyota Motor Corporation ώστε να προγραμματίζουν ταξίδια, να ελέγχουν τη διαθεσιμότητα οχημάτων και να κάνουν κρατήσεις μέσω smartphone. 

Διαβάστε ακόμα: Toyota η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου

Get it on Google Play Download on the App Store