Volvo: Πρώτη στην ασφάλεια σε έρευνα της Folksam

Η Folksam, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας από τις εκτενέστερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, τα Volvo S60, V60 και S80 κατέλαβαν αντίστοιχα την πρώτη θέση στην κατηγορία τους, όσον αφορά στην ασφάλεια, με διαφορά περίπου 12% από το επόμενο αυτοκίνητο ενώ και τα τρία μοντέλα της Volvo έλαβαν 60% καλύτερη βαθμολογία από το μέσο όρο των οχημάτων της κλάσης τους. Συνολικά, όλα τα μοντέλα της Volvo σημείωσαν κορυφαίες επιδόσεις για την ασφάλεια που προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες.

Η έρευνα της Folksam βασίστηκε στην πλήρη ανάλυση περισσότερων από 158.000 τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν ανάμεσα στο 1994 και το 2013. Στα ατυχήματα αυτά, είχαν εμπλακεί 238 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τόσο οι φάκελοι των αστυνομικών αρχών, που ειδικά στη Σκανδιναβία καταγράφουν με σχολαστική λεπτομέρεια τα ατυχήματα στους δρόμους, όσο και ιατρικές αναφορές που αφορούσαν περισσότερους από 38.00 τραυματίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του ότι βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά και όχι σε προσομοιώσεις σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η κορυφαία επίδοση των μοντέλων της Volvo επιβεβαιώνει εμφατικά τη στρατηγική της εταιρείας, να έχει δικό της εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων, για παραπάνω από 40 χρόνια!

Μέσα από τη διαρκή έρευνα η Volvo έχει παρουσιάσει συστήματα πρωτοποριακά στην εποχή τους, που πλέον αποτελούν κριτήριο σε δοκιμές ασφάλειας ή αντιγράφονται κατά κόρον από τον ανταγωνισμό. Η γνωστή Ζώνη Ασφαλείας 3 Σημείων είναι μία εφεύρεση της Volvo από το μακρινό 1959 και υπολογίζεται ότι έχει σώσει περισσότερες από 1.000.000 ζωές μέχρι σήμερα!

Πιο σύγχρονο, το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Ευστάθειας και Πρόσφυσης DSTC (Dynamic Stability and Traction Control), που αναγνωρίζει οποιαδήποτε τάση γλιστρήματος σε ένα πολύ αρχικό στάδιο και φροντίζει να διατηρήσει το αυτοκίνητο στη βέλτιστη θέση ως προς το δρόμο. Ή ακόμα το WHIPS – Whiplash Protection System, σύστημα που προστατεύει οδηγό και επιβάτες στις καταπονήσεις που δέχεται η σπονδυλική στήλη σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης, που πρώτη η Volvo παρουσίασε το 1998 και έχει αποδειχθεί σωτήριο σε χιλιάδες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το City Safety, το πολυβραβευμένο Σύστημα Αποφυγής Συγκρούσεων σε μικρές ταχύτητες. Το City Safety σαρώνει την περιοχή που εκτείνεται εμπρός από το αυτοκίνητο και επεμβαίνει στα φρένα του αυτοκινήτου αν ο οδηγός δεν αντιδράσει και επίκειται σύγκρουση με προπορευόμενο κινούμενο ή σταθερό όχημα ή αντικείμενο. Η Volvo ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε σύστημα αποφυγής συγκρούσεων, το 2006 και εξαρχής το συμπεριέλαβε στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων της! Έκτοτε, πολλές άλλες εταιρείες παρουσίασαν αντίστοιχα συστήματα στον προαιρετικό τους πάντα εξοπλισμό, με την ταχύτητα λειτουργίας τους να μην ξεπερνά τα 30 χλμ/ώρα. Σε αντίθεση, το City Safety της Volvo βρίσκεται ήδη από το 2012 και την παρουσίαση του Volvo V40 στη 2η γενιά του, με την ταχύτητα λειτουργίας του να έχει ανέλθει πλέον στα 50 χλμ/ώρα, σε όλα τα μοντέλα της!

Get it on Google Play Download on the App Store