Ξεκίνησε η διάθεση του πρώτου ηλεκτρικού Volkswagen Golf




Η VW ξεκίνησε τη διάθεση στη Γερμανική αγορά του πρώτου ηλεκτρικού Golf στην ιστορία. Το αυτοκίνητο, κοστίζει 34.900 ευρώ, περιλαμβάνοντας και την 8ετή ή 160.000 χλμ. εγγύηση για την μπαταρία. Σύντομα, μέσα στη χρονιά, η VW θα διαθέσει το ηλεκτρικό της Golf και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές.

Το VW e-Golf, όπως ονομάζεται το ηλεκτρικό μοντέλο, αντλεί την ισχύ του από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και 270 Nm ροπής. Η απαιτούμενη ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh, ενώ για την πλήρη φόρτισή τους από μια πρίζα του κοινού ηλεκτρικού δικτύου, απαιτούνται 13 ώρες ή 8 ώρες μέσω ειδικού wallbox της VW. Από ειδικούς σταθμούς φόρτισης, το e-Golf μπορεί να φορτίσει το 80% των μπαταριών του μόνο σε 30 λεπτά.

Στο κομμάτι της αυτονομίας, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες, το νέο VW e-Golf μπορεί να κινηθεί με μια πλήρη φόρτιση για μια απόσταση 130 με 190 χλμ. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση ρεύματος βρίσκεται στις 12,7 kWh/100 χλμ. (σχεδόν 1€/100 χλμ.). Στο κομμάτι των επιδόσεων, εκμεταλλευόμενο τη συνεχή παροχή της μέγιστης ροπής, το e-Golf απαιτεί 10,4 δλ. για να φθάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ./ώρα.




Get it on Google Play Download on the App Store