BMW i8: Ξεκινούν τον Ιούνιο του 2014 οι παραδόσεις σε πελάτες

Με την ολοκλήρωση των εργασιών εξέλιξης και των τελευταίων προετοιμασιών πριν την παραγωγή στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, το λανσάρισμα του BMW i8 κορυφώνεται. Οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν φέτος τον Ιούνιο από τις βασικές Ευρωπαϊκές αγορές. Νωρίτερα, θα έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου σαν απάντηση στο τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για το BMW i8. Για το σκοπό αυτό, οι έμποροι του BMW i θα εφοδιάζονται με ανεξάρτητα, οχήματα demo. Η μαζική παραγωγή των οχημάτων των πελατών θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Οι πελάτες έχουν ήδη κάνει τις προ-παραγγελίες τους για το BMW i8 σε όλες τις μεγάλες αγορές από το φθινόπωρο του 2013. Ωστόσο, η ζήτηση για το BMW i8 ήδη υπερβαίνει τον προγραμματισμένο αρχικό, κλιμακούμενο όγκο παραγωγής.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, οι μηχανικοί της BMW κατάφεραν να πετύχουν περαιτέρω βελτιώσεις στους βασικούς δείκτες επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου. Χάρη στην καινοτόμο φιλοσοφία της plug-in υβριδικής δομής eDrive, το i8 συνδυάζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. με μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 2,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 49 γρ./χλμ. Η σχετική κατανάλωση ηλεκτρισμού μετρήθηκε στις 11,9 kWh ανά 100 χλμ. (σχεδόν 1 ευρώ/100 χλμ.).

Πρωτοποριακό στοιχείο αποτελούν και οι προαιρετικοί προβολείς λέιζερ για φέτος το φθινόπωρο και το BMW i8 θα γίνει το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που προσφέρει αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού. Οι προβολείς λέιζερ είναι περίπου 30% πιο αποδοτικοί ενεργειακά από τους στάνταρ προβολείς LED του BMW i8 και παρέχουν σημαντικά ισχυρότερο φωτισμό στο δρόμο με εμβέλεια έως 600 μέτρα.




Get it on Google Play Download on the App Store