20 νέα Nissan Qashqai 1.6 dCi 4×4 για το λιμενικό σώμα




Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ., Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «NISSAN» Νικ. Ι. Θεοχαράκη ΑΕ, κου Τάκη Θεοχαράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παραλαβής των πρώτων 20, από το σύνολο των 65 περιπολικών οχημάτων, που θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

Τα 65 περιπολικά οχήματα θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόκειται άμεσα να διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της Χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο. Η επιχειρησιακή ένταξή τους θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης. Παράλληλα, ενισχύεται η παρουσία και η επιτυγχάνεται η καλύτερη αστυνόμευση στον χώρο δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σώματος.

Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, συνολικού ύψους 1.586.715 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι Qashqai 1.6 ντίζελ με 130 ίππους και τετρακίνηση,  φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.




Get it on Google Play Download on the App Store