Ο νέος πρόεδρος της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann




To Εποπτικό Συμβούλιο της Opel ανέδειξε τον Dr. Karl-Thomas Neumann (51 ετών) πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου της Adam Opel AG, με ισχύ από την 1η Μαρτίου 1, 2013. Επιπλέον, η GM διόρισε τον Dr. Neumann πρόεδρο της GM Europe και αντιπρόεδρο της GM. Παράλληλα γίνεται μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της GM και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια ηγεσία της εταιρίας.

Ο Steve Girsky, πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Opel δήλωσε: «Ο Dr. Neumann γνωρίζει άριστα το χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Έχει επιτυχημένη προϊστορία στην επικερδή επιχειρηματική ανάπτυξη και ανάκαμψη. Θα υποστηρίξει σημαντικά το Διοικητικό Συμβούλιο επιδιώκοντας να οδηγηθεί η εταιρία σε ένα δρόμο ανάκαμψης που θα αποδειχθεί από τους πιο επιτυχημένους στην Ευρώπη».

Η Opel /Vauxhall είναι καίριας σημασίας για την παγκόσμια επιτυχία της General Motors» δήλωσε ο Dan Akerson, πρόεδρος & CEO της GM. «Με αυτή την κίνηση θα έχουμε τη βέλτιστη ηγεσία και θα εξακολουθήσουμε να βαδίζουμε προς την κερδοφορία και την ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Ο Dr. Neumann δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα ηγηθώ μιας εταιρίας με πλούσια Γερμανική κληρονομιά και ισχυρή προϊοντική γκάμα. Αντιλαμβάνομαι την πρόκληση αλλά είμαι σίγουρος ότι μαζί με την ομάδα διοίκησης και τους εργαζόμενους θα επαναφέρουμε την εταιρία σε τροχιά ανάκαμψης».

Ο Dr. Neumann προσέρχεται στην Opel/Vauxhall από τη Volkswagen AG, όπου είχε διατελέσει CEO και αντιπρόεδρος της Volkswagen Group China, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2012 ήταν εγκατεστημένος στο Πεκίνο. Προηγουμένως, ο Dr. Neumann είχε αναλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις στο Volkswagen Group, όπου ξεκίνησε να εργάζεται το 1999 ως επικεφαλής Έρευνας του Group και διευθυντής Ηλεκτρονικής Στρατηγικής. Το Δεκέμβριο του 2009, ο Dr. Neumann διορίστηκε διευθυντής του Volkswagen Group στον τομέα Ηλεκτροκίνησης.

Από το 2004 μέχρι το 2009, ο Dr. Neumann ήταν μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου, Τομέα Συστημάτων Αυτοκινήτου της Γερμανικής Continental AG. Επιπλέον, ο Dr. Neumann ήταν πρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental AG από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009.

Ο Dr. Neumann σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στα Πανεπιστήμια του Dortmund και του Duisburg, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Fraunhofer Society σαν μηχανικός έρευνας και εργάστηκε στη Motorola Semiconductor, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν μηχανικός και διευθυντής στρατηγικής στη βιομηχανία αυτοκινήτου. 

Get it on Google Play Download on the App Store