Παραιτήθηκε ο CEO της VW μετά το σκάνδαλο των ρύπων στους ντίζελ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου VW Martin Winterkorn μόλις ανακοίνωσε την παραίτησή του, αποδεχόμενος το μεγάλο σκάνδαλο σχετικά με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων των ντίζελ κινητήρων. Ο Martin Winterkorn ανέλαβε την ευθύνη για τη νοθεία στις δοκιμές εκπομπών των Η.Π.Α. και δήλωσε τα εξής:

«Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Πάνω απ’όλα είμαι έκπληκτος ότι το ανάρμοστο και τέτοιας κλίμακας αυτό συμβάν έγινε στον Όμιλο Volkswagen. Ως Διευθύνων Σύμβουλος αποδέχομαι την ευθύνη για τις παρατυπίες που έχουν βρεθεί σε κινητήρες ντίζελ και, ως εκ τούτου ζήτησα από την Εποπτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει σχετικά με τον τερματισμό των καθηκόντων μου ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen. Το κάνω αυτό προς το συμφέρον της εταιρείας, ακόμη κι αν δεν γνωρίζω κάποιο λάθος να έχω κάνει από την πλευρά μου. 

Η Volkswagen χρειάζεται μια νέα αρχή -και από προσωπική άποψη. Ανοίγω το δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου. Έχω πάντα καθοδηγηθεί από την επιθυμία μου να υπηρετήσω την εν λόγω εταιρεία, ιδιαίτερα τους πελάτες και τους εργαζομένους μας. Η Volkswagen ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ζωή μου. Η διαδικασία της αποσαφήνισης και της διαφάνειας πρέπει να συνεχιστεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι ο όμιλος Volkswagen και η ομάδα του θα ξεπεραστεί αυτή η σοβαρή κρίση.»

Ωστόσο τα νέα είναι ακόμα χειρότερα για το γερμανικό όμιλο μετά την ανακοίνωση ότι περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα που έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο είναι εφοδιασμένα με το λεγόμενο «σύστημα αναστολής», αφού οι μετοχές της VWέπεσαν κατά 30%, ενώ και γερμανοί εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για το θέμα.

Get it on Google Play Download on the App Store