H Ferrari αυτονομείται από την Fiat μετά από πέντε δεκαετίες!

Μετά από 47 ολόκληρα χρόνια, η Ferrari φεύγει από τη σκέπη της Fiat και πλέον από εδώ και πέρα θα λειτουργεί σαν μια αυτόνομη μάρκα, διατηρώντας βέβαια την έδρα της στο Μαρανέλλο της Ιταλίας.

Η Fiat διένειμε την Κυριακή το ποσοστό του 80% των μετοχών της Ferrari που κατείχε στους μετόχους της, σε αναλογία 1 μετοχή της Ferrari για κάθε 10 της Fiat που κατέχουν. Άλλο ένα 10% των μετοχών είχε πωληθεί πριν από 2 μήνες σε δημόσια προσφορά, ενώ το υπόλοιπο 10% της Ferrari συνεχίζει να το κατέχει ο γιος του Enzo Ferrari, Piero Ferrari.

Πλέον, η Ferrari μπαίνει σε μια νέα εποχή αυτονομίας, χωρίς από την άλλη να κόβονται οι δεσμοί με τη Fiat, μιας και με το νέο σχήμα η οικογένεια Ανιέλι που κατέχει τη Fiat διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών της Ferrari με ποσοστό 24%. Παράλληλα, τις δύο μάρκες ενώνει και ο Σέρτζιο Μαρκιόννε, ο οποίος παραμένει Πρόεδρος της Ferrari και Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat.

«Ένα νέο ορόσημο, ένα νέο ξεκίνημα», ήταν τα λόγια του Μακριόννε που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Ιταλικού Χρηματιστηρίου, κατά τη διάρκεια της τελετής εισαγωγής της Ferrari στο MTA.

Get it on Google Play Download on the App Store