Αποκάλυψη για τη Μercedes C-Class Αll Τerrain

Η γερμανική μάρκα επεκτείνει τη γκάμα της C-Class με την προσθήκη της All-Terrain έκδοσης, που βελτιώνει την πρακτικότητα και προσφέρει αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Βαδίζοντας στα χνάρια της E-Class All-Terrain, η νέα C-Class αποκτά κι αυτή μια αντίστοιχη έκδοση, αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση για τον αγοραστή που θέλει το κάτι παραπάνω. Η νέα Mercedes C-Class All-Terrain συνδυάζεται με station wagon αμάξωμα, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ. συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις, ενώ το περιπετειώδες προφίλ της ενισχύεται από τα προστατευτικά στο αμάξωμα, αλλά και τις μεγαλύτερες ζάντες, που φτάνουν σε διάμετρο έως και τις 19 ίντσες. Οι νέες προσθήκες στο αμάξωμα, είχαν ως αποτέλεσμα το μήκος να μεγαλώσει κατά 4 χλστ., φτάνοντας έτσι τα 4.755 χλστ. και να φαρδύνει κατά 21 χλστ., (1.841 χλστ. στο σύνολο) συγκριτικά με την αντίστοιχη Estate έκδοση. Οι χώροι επιβατών σύμφωνα με τη Mercedes έχουν παραμείνει αμετάβλητοι, όπως κι ο χώρος αποσκευών που αγγίζει τα 490 λίτρα (φτάνει έως και τα 1.510 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων).

Πέρα από τη νέα ανάρτηση που έχει τοποθετηθεί για την απαραίτητη αύξηση του ύψους, υπάρχουν δυο νέα οδηγικά προφίλ. Το πρώτο είναι το Offroad που όπως αντιλαμβάνεστε βοηθάει τον οδηγό στην εκτός δρόμου οδήγηση, καθώς και το Offroad+ που ενσωματώνει επιπλέον και σύστημα ελέγχου κατάβασης (Downhill Speed Regulation όπως το ονομάζει η Mercedes). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το νέο σύστημα φωτισμού που ενσωματώνεται στη Mercedes C-Class All-Terrain. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν τα LED High Performance φωτιστικά σώματα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε το σύστημα Digital Light, με τρία επιπλέον ισχυρά LED σε κάθε φανάρι. Όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει ένα από τα προγράμματα Offroad ή Offroad+, αυτά τα LED ενεργοποιούνται φωτίζοντας σε ένα μεγαλύτερο πλάτος, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού. Βέβαια αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο με ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τα 50 χλμ./ώρα.

Η νέα Mercedes C-Class All-Terrain είναι διαθέσιμη με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. με 204 ίππους, αλλά και με τον 2λιτρο diesel κινητήρα των 200 ίππων. Αμφότεροι ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα και συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic. Η επίσημη παρουσίαση της Mercedes C-Class All-Terrain θα γίνει στην επερχόμενη έκθεση του Μονάχου στις αρχές Σεπτεμβρίου, με το εμπορικό λανσάρισμα να ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store