4 εκατομμύρια Hyundai από το εργοστάσιο της Τσεχίας

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Νοσοβίτσε της Τσεχίας, έφτασε ένα νέο ορόσημο, αυτό της παραγωγής του 4.000.000ού αυτοκινήτου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πρώτο εκατομμυριοστό επιτεύχθηκε το 2013, το δεύτερο το 2016 και το τρίτο το 2019.

Παρά την πανδημία, τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλες εξωτερικές επιρροές, η HMMC κατάφερε να διατηρήσει υψηλό ρυθμό παραγωγής. Φέτος, αναμένει να παράγει πάνω από 321.000 οχήματα, ξεπερνώντας το έτος «προ της πανδημίας» του 2019. Όσον αφορά το αυτοκίνητο ορόσημο, ήταν ένα Hyundai Tucson N Line, που κατασκευάστηκε για έναν πελάτη από το Όλομοουτς της Τσεχικής Δημοκρατίας.

«Οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές μας αξίζουν τεράστια εύσημα για το πώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των τελευταίων ετών. Χαίρομαι που, χάρη στις δεξιότητες και την επιμέλειά τους, είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο. Το εργοστάσιο του Νοσοβίτσε έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τη Hyundai Motor Group και η σημασία του θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Cheolseung Baek, Πρόεδρος της HMMC.

Ενώ το εργοστάσιο παρήγαγε αποκλειστικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2019, στις αρχές του 2020 ξεκίνησε την παραγωγή του Hyundai Kona Electric, το οποίο έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μαζικής παραγωγής στη χώρα. Το φθινόπωρο του 2020, η παραγωγή οχημάτων HEV και PHEV ξεκίνησε επίσης στο Νοσοβίτσε με το Tucson τέταρτης γενιάς.

Τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα που αποτελούνται από τα ηλεκτρικά, υβριδικά και Plug-in Hybrid, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της παραγωγής στην HMMC μέχρι στιγμής φέτος, και το μερίδιο αυτών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Το Tucson αντιπροσωπεύει το 70% της παραγωγής από το άνοιγμα του εργοστασίου το 2008. Η γκάμα των i30 αντιπροσωπεύει το 17% και του Kona το 10%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορά το i30 N. Ο αριθμός των εργαζομένων στην HMMC έχει αυξηθεί από έτος σε έτος λόγω της αύξησης της παραγωγής και το εργοστάσιο απασχολεί πλέον σχεδόν 3.300 άτομα, το 92% αυτών Τσέχοι πολίτες. Ο μέσος υπάλληλος είναι άνω των 38 ετών και εργάζεται στη HMMC για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store