Δεν χωράνε… στην Skoda

Η μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα Skoda και οι ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις της μάρκας έχουν αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στην παραγωγή της. Και αυτό γιατί πλέον δεν επαρκεί για τη ζήτηση που υπάρχει αυτή την στιγμή. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί πρόβλημα στις παραδόσεις αυτοκινήτων, καθώς σε κάποιες αγορές η αναμονή φτάνει ακόμη και τους 10 μήνες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε 7 νέα «hot» SUV βενζίνης και ντίζελ

Τον περασμένο χρόνο η Skoda κατασκεύασε στις γραμμές παραγωγής της στην Τσεχία 858.103 αυτοκίνητα, νούμερο κατά 12% αυξημένο σε σχέση με το 2016. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της ήταν στα 1.2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Επομένως είναι προφανές πως χρειάζεται να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Νέο Toyota RAV4: Και υβριδικό με τρία μοτέρ (+videos)

Ο CEO της μάρκας λοιπόν, ο κύριος Bernhard Maier, σκέφτεται τρεις λύσεις. Η μία είναι να μεταφέρει μέρος της παραγωγής σε κάποιο από τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου VW (δύσκολο να βρεθεί χώρος),  η άλλη να προσθέσει και έκτη μέρα στην παραγωγή των αυτοκινήτων της (θα χρειαστούν 3.000 επιπλέον εργάτες περίπου) και η τελευταία να φτιαχτεί καινούργιο εργοστάσιο (το κόστος είναι πολύ υψηλό). Μένει να δούμε τελικά τι θα πράξει η Skoda.

Get it on Google Play Download on the App Store