Έναρξη παραγωγής του Skoda Scala

Το πρώτο Skoda Scala κύλισε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Mladá Boleslav της Skoda Auto, ανοίγοντας ένα νέο τεχνολογικό κεφάλαιο για την τσέχικη εταιρεία, καθώς πρόκειται για το πρώτο Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του VW Group.

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζεται Skoda Fabia RS με 200 άλογα;

Ο CEO της Skoda, Bernhard Maier δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στη  μικρομεσαία γκάμα των αυτοκινήτων της Skoda με τη νέα Skoda Scala. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θέτει σημεία αναφοράς σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, την ασφάλεια και το σχεδιασμό. Το Scala ενσωματώνει τέλεια την τυπική «έξυπνη πληρότητα» της Skoda. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Scala έχει την καλύτερη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη μικρομεσαία κατηγορία για την Skoda.»

To Skoda Scala το οποίο έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στη Mladá Boleslav εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το Side Assist που προειδοποιεί για την ύπαρξη οχήματος στην τυφλή γωνία το Adaptive Cruise Control το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα, το Park Assist για το παρκάρισμα, τα συστήματα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) και αυτόνομης πέδησης (Front Assist με City Emergency Brake) κ.λπ. Παράλληλα, το μήκους 4.362 χλστ. αμάξωμά του υπόσχεται μεγάλη ευρυχωρία για τους επιβάτες και τις αποσκευές (467 λτ.).

Δείτε ακόμη: Ιδού το εσωτερικό του Skoda Kamiq

Για την κίνηση του Skoda Scala θα διατίθενται τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0 TSI 95 PS και 115 PS, ο 1.5 TSI 150 PS, ο ντίζελ 1.6 TDI 115 PS και ο 1.0 G-TEC 90 PS. (φυσικού αερίου). To λανσάρισμα των αρχικών εκδόσεων θα ξεκινήσει το δεύτερο τετράμηνο του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store