Έτσι κατασκευάζεται το Lada Niva (+video)

Οι μηχανές παραγωγής έχουν πάρει για τα καλά μπροστά στο εργοστάσιο της AvtoVaz με σκοπό να φέρουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό την ανανεωμένη version του λαοφιλούς Niva. Επ’ ευκαιρία της αναμονής, λοιπόν, ποια καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσουμε την πορεία του ιστορικού ρωσικού μοντέλου, από ξέχωρα μεταλλικά πάνελ σε ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Ιστορική αλλαγή στο Lada Niva μετά από 43 χρόνια!

To 4×4, όπως ονομάζεται πλέον, συναρμολογείται σε 7 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Ιορδανία και το Εκουαδόρ. Παλιότερα αποτελούσε μέρος του αλησμόνητου -και εξαιρετικά απίθανο να ξαναζήσουμε- κλάδου της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω του εργοστασίου της Automeccanica στη Θήβα. Δείγμα της δημοτικότητας του Niva, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 1977, όντας το μακροβιότερο 4×4 στην Ιστορία της αυτοκίνησης!

Οι δυο μεγαλύτερες μονάδες συναρμολόγησης βρίσκονται στο Ουστ-Καμενογκόρσκ του Καζακστάν και, φυσικά, στην Ρωσία. Οι εικόνες που θα παρακολουθήσουμε μας έρχονται από τις εγκαταστάσεις του Τολγιάτι, το οποίο ήταν και η «γενέτειρα» του off roader για την AvtoVAZ. Η εξέλιξη ξεκίνησε μέσα στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, το 1971, όταν η κυβέρνηση του Λεονίντ Μπρέζνιεφ ζήτησε την κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα μπορούσε να αντιμετωπίζει τις δυσχέρειες της Σιβηρίας, να είναι οικονομικό και να χρησιμοποιείται παράλληλα από τα σοβιετικά στρατεύματα.

Διαβάστε επίσης: Mercedes 560SEC ή μεταχειρισμένο Lada Niva στα ίδια λεφτά;

Η ανανεωμένη εκδοχή του Niva -ή 4×4, για να είμαστε τυπικοί- θα φέρει μεγάλες αλλαγές, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ηχομόνωση στους επιβάτες. Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβρη, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται τον ερχόμενο Φλεβάρη.

https://www.youtube.com/watch?v=qVuBvAq_OdU&fbclid=IwAR3xLTEsrOEuinVYQ9lZGHw_O7AwbsgM1aOhnejopPX2LQ–JRQR2OkFd8M

Get it on Google Play Download on the App Store