H Honda κλείνει το εργοστάσιο στην Αγγλία

Τέλος τα Honda «Made in the U.K.», καθώς οι αναταραχές και η αστάθεια που έχει προκαλέσει το επερχόμενο Brexit αναγκάζει τους Ιάπωνες σε αποχώρηση.

Δείτε ακόμα: «Θωρηκτό» το Honda CR-V στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο Katsushi Inoue είναι ο πρόεδρος της Honda Europe και δήλωσε χαρακτηριστικά: «οι πρωτοφανείς εξελίξεις στον κλάδο μας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναδιάρθρωσης των παγκοσμίων δραστηριοτήτων μας. Το πλάνο προώθησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να προχωρήσει και, δυστυχώς, πήραμε αυτή την δύσκολη απόφαση».

Η γραμμή παραγωγής στο Swindon είναι το μοναδικό εργοστάσιο της Honda επί Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μοναδικό που παράγει το Civic Hatchback παγκοσμίως. Μάλιστα πέρσι, το ιαπωνικό 5θυρο ήταν το 3ο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο βρετανικής κατασκευής στον κόσμο. Συνολικά περισσότερα από 150.000 οχήματα περνούν τις πύλες της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία απασχολεί πάνω από 3.500 εργαζομένους. Η Honda δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην καταλήξουν όλοι στο ταμείο ανεργίας, όμως η απουσία άλλης παραγωγικής μονάδας στην Ευρώπη καθιστά ανέφικτη την απορρόφησή τους από αδελφές μονάδες. Όπερ σημαίνει πως το απευκταίο είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS CVT

Το λουκέτο θα μπει το 2021, όταν και η σημερινή γενιά του Civic Hatchback ολοκληρώσει την καριέρα της. Το μέλλον παραμένει άγνωστο, ωστόσο η ανέγερση μιας νέας μονάδας σε άλλη χώρα και η μεταφορά μέρους της παραγωγής στην Τουρκία (όπου κατασκευάζεται το Civic Sedan μεταξύ άλλων) είναι πολύ πιθανές εναλλακτικές.

Get it on Google Play Download on the App Store