H SEAT ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Audi A1

Το νέο Audi A1 το οποίο παρουσιαστηκε τον περασμένο Ιούνιο και έκανε πρεμιέρα στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο Martorell της SEAT. Ωστόσο δεν είναι το πρώτο Audi που κατασκευάζεται εκεί, αφού από τα μέσα του 2011 μέχρι το φετινό Ιούλιο γινόταν στο Martorell η παραγωγή του Audi Q3. Τώρα το νέο Audi Q3 παράγεται στο εργοστάσιο Györ της Ουγγαρίας, ενώ το προγενέστερο Audi A1 κατασκευαζόταν στις Βρυξέλλες.

Δείτε ακόμη: «Σφαγή γενεών» μεταξύ Audi RS 4 και RS 2 (+video)

Το νέο Audi A1 θα παράγεται σε δύο βάρδιες στην ανανεωμένη γραμμή 3, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MQB Aο, την οποία χρησιμοποίησε πρώτο το SEAT Ibiza το 2017 και αργότερα το VW Polo και το SEAT Arona.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Audi A1 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με πεντάθυρο αμάξωμα (μήκος 4.030 χλστ.), διαθέτει μεγάλες αλλαγές στο αμάξωμα και στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ θα διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης: 1.0 TFSI με 95 PS (25 TFSI) ή 115 PS (30 TFSI), 1.5 TFSI με 150 PS (35 TFSI) και 2.0 TFSI με 200 PS (40 TFSI).

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το κορυφαίο Audi SQ2

Get it on Google Play Download on the App Store