Η Fiat πούλησε σε Ιάπωνες τη Magneti Marelli

H μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Magneti Marelli ολοκληρώθηκε, με την ιαπωνική Calsonic Kansei να αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της ιταλικής εταιρίας από την FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, έναντι του ποσού των 6.200.000.000 ευρώ, με τους φορολογικούς ελέγχους και τα γραφειοκρατικά να ολοκληρώνονται σήμερα και να αλλάζουν τον ρου της φημισμένης εταιρίας κατασκευής ανταλλακτικών.

Δείτε ακόμη: Πως να αλλάξεις ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη (+video)

Οι φήμες για την πώληση της Magneti Marelli από την Fiat είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν όταν ο εκλιπών Sergio Marchionne πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε και επισήμως πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο.

Τελικά η συμφωνία έγινε και έτσι έπειτα από 51 ολόκληρα χρόνια, η Magneti Marelli παύει να είναι μέρος του της Fiat (προσαρτήθηκε σε αυτήν το 1967). Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ακολουθεί ουσιαστικά την πορεία που έχουν χαράξει και οι μάρκες αυτοκινήτου εδώ και χρόνια με συγχωνεύσεις και εξαγορές, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς θα μειώσει το κόστος των ανταλλακτικών και θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη μέσω κεφαλαίων, σε νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε επίσης: Η μάρκα με τα περισσότερα Made In Japan μοντέλα στην Ευρώπη

Πάντως οι δύο πλευρές υπέγραψαν και μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου η ιταλική μάρκα να συνεχίσει να προμηθεύεται ανταλλακτικά από τη Magneti Marelli. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την δημιουργία του ομίλου FCA εκτός από τη Magneti Marelli υπήρχε και η Mopar ως προμηθευτής ανταλλακτικών υπό την ίδια σκέπη, επομένως πλέον μένει μόνο η δεύτερη, η οποία δραστηριοποιείται στις Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store