Κρίση είπατε; Ρεκόρ πωλήσεων η Bugatti!

Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, απαλλαγμένη από καλάθια νοικοκυράς, ανατιμήσεις πάσης φύσεως και ενεργειακές κρίσεις, η Bugatti διάγει την καλύτερη εμπορικά φάση της 114χρονης ιστορίας της.

Το 2022 εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο και παραγωγικό έτος όλων των εποχών για τη θρυλική φίρμα, η οποία κατάφερε να παραδώσει 80 αυτοκίνητα στο εκλεκτό της πελατολόγιο. Μεταξύ τους η 400η Chiron (η πράσινη SS 300+ των φωτογραφιών), οι τελευταίες 9 Chiron Super Sport 300+, οι τελευταίες Chiron και Chiron Super Sport για την Ευρώπη, αλλά και οι 10 Centodieci. Η ποσότητα μπορεί να είναι μικρή σε σχέση με τις χιλιάδες μονάδων που πουλάνε οι Ferrari και Lamborghini, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η φθηνότερη από τις Bugatti που ταξινομήθηκαν πέρσι, κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ (προ φόρων μάλιστα).

Έντονη δραστηριότητα αναμένεται και για το 2023, καθώς υπάρχουν ακόμα περίπου 100 Chiron για συναρμολόγηση (καμία διαθέσιμη για αγορά) και άλλες 99 Mistral. Άγνωστο παραμένει πόσες θα πάρουν το δρόμο για τους αγοραστές τους, όμως δεδομένου πως η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών και τα γενικότερα προβλήματα στην προμήθεια εξαρτημάτων μπαίνει σε μια σειρά, αναμένουμε περισσότερες από τις 80 φετινές μονάδες. Κοντολογίς, είναι πολύ πιθανό να δούμε ρεκόρ και στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Όπως όλες οι πρώτης κατηγορίας μάρκες πολυτελείας, που ανταγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο σχεδιασμού και αριστείας απόδοσης, η Bugatti αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις το 2022», δήλωσε ο CEO, Christophe Piochon, για να συμπληρώσει: «Αλλά με μια ομάδα που είναι ασύγκριτη από άποψη ταλέντου, πάθους και αφοσίωσης, η Bugatti αντιμετώπισε για άλλη μια φορά τέτοιες προκλήσεις κατά μέτωπο». O Μate Rimac από την πλευρά του, είχε να πει: « Η Bugatti θα συνεχίσει να επιδεικνύει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Καθώς ο κόσμος εξελίσσεται, η Bugatti θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κορυφή της απόδοσης, του σχεδιασμού και της τεχνολογίας. Ο Ettore Bugatti είπε κάποτε: “Αν συγκρίνεται, δεν είναι πια Bugatti“. Αυτό το όραμα ακολουθούμε μέχρι σήμερα  και ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

Get it on Google Play Download on the App Store