Made in Τουρκία τα νέα VW Passat & Skoda Superb

Ο κύβος ερρίφθη και η VW αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο μεγάλο εργοστάσιο το οποίο θα γίνει στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg και της Automotive News Europe. Το Group VW εδώ και καιρό βολιδοσκοπούσε την επόμενη τοποθεσία για το νέο της εργοστάσιο, απορρίπτοντας τις γειτονικές μας χώρες, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, αλλά και την επιλογή της Β. Αφρικής.

Δείτε ακόμη: VW Polo με εγγυημένη τιμή επαναγοράς

Στην περιοχή της Manisa, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη, θα υλοποιηθεί το νέο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας, με το συνολικό κόστος επένδυσης να αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η νέα παραγωγική μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει το 2022, με την ετήσια παραγωγική δυνατότητα να ανέρχεται στις 300.000 μονάδες, νούμερο που σίγουρα θα ανακατέψει την τράπουλα, μεταβάλλοντας αρκετά την παραγωγική διαδικασία του ομίλου στην Ευρώπη, εκπονώντας οικονομικότερες και σίγουρα αποτελεσματικότερες διαδικασίες. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες στο εν λόγω εργοστάσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παραγωγή της νέας γενιάς VW Passat, αλλά και του Skoda Superb.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες (μιας και αναμένουμε τις επίσημες δηλώσεις της VW), στο νέο εργοστάσιο αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 5.000 εργαζόμενοι. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πέρα από τη VW, στην Τουρκία δραστηριοποιούνται επίσης η Fiat Chrysler, η Ford, η Hyundai, η Honda, η Renault και η Toyota.

Get it on Google Play Download on the App Store