Πως γίνεται η παραγωγή του VW ID.3 (+video)

Το VW ID.3 αποτελεί το σύμβολο για τη νέα εποχή της μάρκας, καθώς είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που εξελίχθηκε ξεκινώντας το σχεδιασμό όλων των μερών του από τη μπαταρία, για να χτιστεί κατόπιν ολόκληρο το αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: To εξελιγμένο σύστημα infotainment του VW Polo

Το νέο VW ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της γερμανικής μάρκας και στο μέλλον θα βασιστούν σε αυτά πολλά ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου VW. Η παραγωγή του ID.3 έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Zwickau, Γερμανία, παράλληλα με το Golf. Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, η μπαταρία μαζί με τις αναρτήσεις εμπρός – πίσω, τα φρένα και τον κινητήρα στον πίσω άξονα, τοποθετούνται ως ένα ενιαίο κομμάτι στο βαμμένο πλαίσιο. Κατόπιν συναρμολογούνται όλα τα επιμέρους τμήματα και ρομπότ εξετάζουν λεπτομερώς τυχόν ατέλειες στην κατασκευή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ID.3 προσφέρεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις σε χωρητικότητα των μπαταριών. Η αρχική των 45 kWh προσφέρει αυτονομία έως 330 χλμ., η μεσαία των 58 kWh φτάνει τα 420 χλμ. αυτονομίας και η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα των 77 kWh αρκεί για 550 χλμ. (WLTP). Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 204 ίππους και ροπή 310 Nm, ενώ από πλευράς επιδόσεων το μόνο στοιχείο που έχει ανακοινωθεί είναι η τελική ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Δείτε ακόμα: Νέο VW Polo 1.5 TSI 150 PS DSG R-Line 

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από τη γραμμή παραγωγής:

Get it on Google Play Download on the App Store