Πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι της VW;

Απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς τους καθημερινά, συζητάμε για αυτούς, διαφωνούμε, τους συγκρίνουμε με το παρελθόν και τον ανταγωνισμό. Έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι των αυτοκινητοβιομηχανιών; Στην προκειμένη, αυτοί της VW;

Η εργασία σε γραμμή παραγωγής είναι γεμάτη προτερήματα. Οργανωμένο περιβάλλον, περιστοιχίζεσαι από ολοκαίνουργια αυτοκίνητα, βρίσκεσαι στην αιχμή της βιομηχανικής τεχνολογίας, απολαμβάνεις -συνήθως- σταθερότητα και διάφορα προνόμια, αλλά και γενναίους μισθούς. Δεν είναι τυχαίο πως τα HR εταιριών όπως οι VW, Toyota κλπ. κατακλύζονται από βιογραφικά. Και μόλις διαβάσετε τι ποσά δημοσίευσε η Bild, θα τρέξετε να στείλετε κι εσείς στη VW.

Σύμφωνα με τη φημισμένη γερμανική εφημερίδα, ένας ειδικευόμενος μηχανικός της «ΦαουΒε» ξεκινά από τα 1.000 ευρώ το μήνα! Με λίγη προσπάθεια (υπερωρίες, παρακολούθηση σεμιναρίων κ.ο.κ.) μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει τα 1.300 ευρώ μηνιαίως, διαμορφώνοντας το ετήσιο εισόδημα στις 16.100 ευρώ! Να σημειωθεί πως παράλληλα χαίρει πλήρους ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης. Για επαγγελματία εργάτη, ο βασικός μισθός είναι 2.167 ευρώ. Αν υπάρχει η κατάλληλη προϋπηρεσία και έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, φτάνει άνετα στις 3.875 ευρώ. Βάλτε και τα μπόνους που διαμορφώνονται αναλόγως εμπορικών αποτελεσμάτων -για το 2020 έφτασαν τις 4.950 ευρώ μηνιαίως- και φτάνουμε σε μηνιάτικο που αγγίζει τις 10.000 ευρώ! Μικρή λεπτομέρεια: μιλάμε για εργαζομένους στη γραμμή παραγωγής του Βόλφσμπουργκ.

Αν ανέβουμε στα γραφεία και τις «κοστουμάτες» θέσεις, ξεκινάμε από 8.900 ευρώ για απλό προϊστάμενο. Οι ανώτεροι διευθυντές «καθαρίζουν» από 10.200 μέχρι 19.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους. Εκτός των καθαρών απολαβών, οι υψηλά ιστάμενοι απολαμβάνουν περαιτέρω προνομίων. Αναλόγως θέσης, υποδιευθυντές και διευθυντές δικαιούνται μεταξύ 2 και 3 εταιρικών αυτοκινήτων (για τους ίδιους και τις συζύγους, αλλά και ένα ενήλικο τέκνο). Επικεφαλής τμημάτων και μέλη του Δ.Σ. τώρα, μπορούν να πάρουν μέχρι 6 εταιρικά!

Για να «χαζέψουμε» εντελώς, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα προς το ζην των «μεγάλων κεφαλιών». Ο CEO της εταιρίας και ολόκληρου του VW Group, Herbert Diess, έβγαλε πέρσι 9,9 εκατομμύρια ευρώ! Άλλα 8 μέλη του Δ.Σ. αποκόμισαν συνολικά 45 εκατομμύρια, οπότε μιλάμε χονδρικά για 5,6 εκατ. ευρώ έκαστος! Η ετήσια μισθοδοσία της VW δε, που απασχολεί 670.000 άτομα, διαμορφώνεται στα 34,7 δις ευρώ! Όχι ότι «ιδρώνει» ιδιαίτερα, με κύκλο εργασιών που φτάνει τα 435 δις ευρώ.

Στην αποκαρδιωτική σύγκριση με τα εγχώρια δεδομένα, είναι χαρακτηριστικό πως ένας Συντονιστής Διευθυντής (επικεφαλής τμήματος αλλιώς) σε δημόσιο νοσοκομείο, με τουλάχιστον 15 χρόνια προϋπηρεσία,  αμείβεται με κάτι παραπάνω από 1.900 ευρώ μικτά…

Get it on Google Play Download on the App Store