Πως παράγεται η νέα BMW Σειρά 8 (+video)

Η νέα BMW Σειρά 8 παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα και προκάλεσε αίσθηση τόσο με την εμφάνισή της όσο και με την τεχνολογία που ενσωματώνει. Πλέον, η BMW άνοιξε και τις πύλες του εργοστασίου της, προκειμένου να μας δείξει πως γίνεται η κατασκευή του υπερσύγχρονου μοντέλου της. 

Δείτε ακόμη: Έτσι θα είναι η κάμπριο BMW Σειρά 8

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Dingolfing της Γερμανίας, στο οποίο έγινε και η έναρξη παραγωγής του μοντέλου στις αρχές της εβδομάδας. Πλέον, έχουμε και το video που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η γερμανική μάρκα από το εργοστάσιό της, στο οποίο επένδυσε περίπου 3.000.000 ευρώ προκειμένου να δεχθεί στις γραμμές του τη νέα Σειρά 8.

Πριν πατήσουμε όμως το play και δούμε τα στάδια κατασκευής του νέου, βαυαρικού κουπέ, ας θυμηθούμε τις εκδόσεις στις οποίες θα διατίθεται. Η νέα BMW Σειρά 8 θα διατίθεται λοιπόν ως M850i xDrive Coupe M Performance (που θα είναι και η κορυφαία), με V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα 4.4 λίτρων που αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,7 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η τέλεια BMW 850 CSi και η συγκινητική ιστορία της (+video)

Η δεύτερη έκδοση θα είναι η 840d xDrive Coupe. Αυτή, κάτω από το καπό της θα έχει τον 3.0 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 320 ίππων και των 670 Nm. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση.

 

Get it on Google Play Download on the App Store