«Στοπ» στην παραγωγή της Audi λόγω Ουκρανίας

Τα προβλήματα λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου συνεχίζονται, δίχως να υπάρχει ορατή διέξοδος στο εγγύς μέλλον. Επί αυτοκινητικού επιπέδου το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στην Audi, η οποία αναγκάζεται σε παύση παραγωγής.

Μέσω email που αποστάλθηκε στις αντιπροσωπείες της Γερμανίας και αλιεύθηκε από το Automobilwoche, το Ίνγκολσταντ ενημερώνει πως «η παραγωγή κάποιων εργοστασίων σταματά για μερικές ημέρες ή εβδομάδες». Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα Q4 e-tron, A4, A5, A6, A7, TT, Q7 και Q8, με τους Γερμανούς να προειδοποιούν τους ντίλερ για σημαντικά αυξημένα διαστήματα παράδοσης. Η παραγωγή των A4, A5, A6 και A7 υπολογίζεται πως θα επανεκκινήσει κάποια στιγμή, στις πρώτες δυο εβδομάδες του Απριλίου. Τα TT, Q8 και Q4 e-tron θα ακολουθήσουν αργότερα στον ίδιο μήνα, αλλά με αρκετά χαμηλότερο ρυθμό παραγωγής.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, τα A1, A3, Q2 e-tron, Q5 και A8 είναι αυτά που επηρεάζονται λιγότερο από τις εξελίξεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Audi (πέρα από το κλασικό των ημιαγωγών) είναι η προμήθεια πρώτων υλών για τις καλωδιώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών έρχεται από την Ουκρανία, ωστόσο από την αρχή του πολέμου τα αντίστοιχα εργοστάσια έχουν είτε βομβαρδιστεί, είτε μειώσει την παραγωγική τους δραστηριότητα στα απολύτως απαραίτητα.

Get it on Google Play Download on the App Store