Τέλος εποχής για το Fiat 124 Spider

Η τάση με την αυξανόμενη αυστηρότητα των περιβαλλοντικών νομοθεσιών προκάλεσε -ως φαίνεται- ένα ακόμα «θύμα», υπό τη μορφή του Fiat 124 Spider.

Δείτε ακόμα: Νέο Abarth 595 Pista με μεγαλύτερο τούρμπο

Η αναβίωση του θρυλικού roadster της δεκαετίας του 60 έγινε πραγματικότητα, χάρις στην κοινή πλατφόρμα με το Mazda MX-5 4ης γενιάς. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, τρία μόλις χρόνια μετά την επιστροφή του το 124 Spider αποχωρεί από την γκάμα της Fiat, με τις χαμηλές πωλήσεις να είναι φαινομενικά η αιτία. Σύμφωνα με πηγές από το Τορίνο, ωστόσο, το βασικότερο πρόβλημα είναι η εναρμόνιση του 1.4 T-Jet με τις προδιαγραφές Euro 6d-Temp. Το κόστος βελτίωσης του υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ, ώστε να συνάδει με τις αυστηρότερες νόρμες κρίθηκε απαγορευτικό. Οπότε, και σε συνδυασμό με την χαμηλή εμπορική απήχηση του μοντέλου, όλα δείχνουν πως πάρθηκε η απόφαση για «τσεκούρι».

Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την Fiat. Το Fastback τα αλλάζει όλα!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το μόνο άλλο Fiat που συνεχίζει να έχει τον T-Jet κάτω από το καπό του, είναι το Abarth 500. Καταλαβαίνει κάποιος εύκολα, δηλαδή, πως το μέλλον αρχίζει να γίνεται δυσοίωνο και για το «500αράκι». Ένα μέλλον που, ούτως ή άλλως, έχει φωτογραφήσει ως ζοφερό και η ίδια η FCA, με την ενδεχόμενη επιστροφή του Punto να στέλνει στο «ψυγείο» το πλάνο αντικατάστασης των Panda/500.

Get it on Google Play Download on the App Store