Τέλος οι δερμάτινες επενδύσεις από τα Volvo

Η Volvo δείχνει για άλλη μια φορά την περιβαλλοντική της ευαισθησία, καταργώντας τις δερμάτινες επενδύσεις από τα ηλεκτρικά της μοντέλα – αρχής γενομένης από το C40 Recharge.

Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο που απαρνήθηκε το δέρμα από την καμπίνα επιβατών, με τους Σουηδούς να δεσμεύονται πως εφεξής κανένα EV τους δεν θα χρησιμοποιεί παράγωγα κτηνοτροφίας, τουλάχιστον όσον αφορά τα βοοειδή. Η Volvo αναφέρει πως η κτηνοτροφία ευθύνεται για σχεδόν 14% από τις ανθρωπογενείς εκπομπές ρύπων παγκοσμίως, οπότε: «Για να είμαστε ένας προοδευτικός κατασκευαστής αυτοκινήτων, χρειάζεται να δράσουμε σε όλα τα πεδία της βιωσιμότητας, όχι μόνο στις εκπομπές CO2. Η υπεύθυνη εξεύρεση πόρων είναι σημαντικό τμήμα αυτής της εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού για τα ζώα».

Τάδε έφη Stuart Templar, επικεφαλής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας της Volvo Cars, που μας δίνει μια πρόγευση από την τάση στα εσωτερικά όλων των νέων μοντέλων της εταιρίας, από το 2030 και μετά. Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας που οι Σουηδοί θέτουν ως εφαλτήριο για αποκλειστική διάθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που θα σημάνει την ολική κατάργηση των δερμάτινων επενδύσεων από τα σουηδικά αυτοκίνητα.

Αντί αυτών, θα χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά ανακυκλώσιμης και βιολογικής προέλευσης, όπως το Nordico. Ένας νέος τύπος υφάσματος, δημιουργίας Volvo, αποτελούμενο από ανακυκλωμένα υλικά όπως φιάλες PET, δασικά απόβλητα φελλούς από τον κλάδο της οινοποιίας.

Get it on Google Play Download on the App Store