Τίτλοι τέλους για το Fiat Punto μετά από 25 χρόνια

Μετά από 13 χρόνια η Fiat σταματά την παραγωγή του τελευταίας γενιάς Punto στο εργοστάσιο Melfi της Ιταλίας, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα. Το τελευταίας γενιάς Punto είχε λανσαριστεί το 2005 ως Grande Punto, το 2009 άλλαξε την ονομασία του σε Punto Evo, ενώ στην τελευταία εκδοχή του ως Punto παρουσιάστηκε το 2012.

Δείτε ακόμη: Tα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα βενζίνης

Το άλλοτε δημοφιλές μοντέλο της Fiat έκανε ντεμπούτο στην πρώτη γενιά του το 1993 αντικαθιστώντας το Fiat Uno. To 1999 παρουσιάστηκε το δεύτερης γενιάς Punto, το οποίο έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2011.

Από την άλλη πλευρά, το σύγχρονο Fiat 500 έφτασε την παραγωγή 2.000.000 οχημάτων από το 2007, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2018 σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις του, ξεπερνώντας τα 74.000 οχήματα.

Παράλληλα, την 1η Ιουλίου, ο όμιλος FCA θα παρουσιάσει το νέο τετραετές του πλάνο με πολλές αλλαγές και ίσως εκπλήξεις. Μία από αυτές που αναμένονται είναι η παρουσίαση νέων 4κύλινδρων turbo κινητήρων βενζίνης FireFly χωρητικότητας 1.0 και 1.3 λτ. Επιπλέον, σύμφωνα με ανεπίσημες προς το παρόν πληροφορίες θα εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο στο Τορίνο για την παραγωγή Maserati και Jeep, ενώ θα σταματήσει και η παραγωγή της MiTo.

Εν αναμονή λοιπόν για τις σημαντικές εξελίξεις στον όμιλο FCA που θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Δείτε ακόμη: Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει…

Get it on Google Play Download on the App Store