Ξεκίνησε η παραγωγή για το Jeep Gladiator (+video)

To πλέον πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο από την Jeep είναι γεγονός και ήδη κύλησε τους τροχούς του έξω από την γραμμή παραγωγής.

Το Gladiator είναι η pick up εκδοχή του πασίγνωστου Wrangler και έχει σκοπό να βάλει την Jeep δυνατά στο παιχνίδι της δημοφιλέστερης κατηγορίας στις Η.Π.Α., αυτή των αγροτικών. Οι εργαζόμενοι στην μονάδα του Τολέδο, στο Οχάιο (απλή συνωνυμία με το ισπανικό αυθεντικό Τολέδο), ανέβασαν video και τις ανάλογες φωτογραφίες με το πρώτο Gladiator, το οποίο είναι βαμμένο στο Billet Silver χρώμα.

Δείτε ακόμα: Έως 240 ίπποι για τα υβριδικά Jeep Renegade και Compass

Το Gladiator, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε μια μεταποιημένη μορφή της πλατφόρμας του εμβληματικού 4×4, στοχεύοντας εξ ολοκλήρου στην αποτελεσματικότητα εκτός δρόμου και την προσπέλαση εμποδίων, ακόμα και με την καρότσα φορτωμένη. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 79 ολόκληρα εκατοστά, φτάνοντας σχεδόν τα 5,2 μέτρα (5.181 χλστ.). Από αυτά, τα 50 έχουν πάει στο μεταξόνιο το οποίο πλέον βρίσκεται στα 3.480 χλστ. Η καρότσα ανέρχεται στα 152,4 εκατοστά, είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και το ωφέλιμο φορτίο της φτάνει τα 726 κιλά.

Κάτω από το καπό προς το παρόν συναντάμε μόνο τον ατμοσφαιρικό Pentastar V6 των 3,6 λίτρων με απόδοση 285 ίππων και 353 Nm ροπής, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί είτε με ένα κλασικό 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 8αρι αυτόματο. Στην συνέχεια θα προστεθεί ο 3λιτρος ντίζελ CRD των 260 ίππων και 600 Nm ροπής, εξοπλισμένος αποκλειστικά με το 8αρι αυτόματο.

Διαβάστε επίσης: Βάλαμε στην πρέσα ένα Jeep (+video)

Tο πιο ικανό αγροτικό όλων των εποχών, σύμφωνα με τους περήφανους ισχυρισμούς της Jeep, αυτή την στιγμή διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής. Επειδή, όμως, κι εμείς οι Ευρωπαίοι αγαπάμε τα pick up αυτοκίνητα, το Gladiator αναμένεται να έρθει προς τα μέρη μας. Το πότε θα εξαρτηθεί από την ζήτηση και, κυρίως, την εμπορική του επιτυχία στα πάτρια εδάφη.

Get it on Google Play Download on the App Store