«Φρούριο» το νέο Renault Clio στα crash tests (+video)

Eξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις της 5ης γενιάς του Renault Clio, στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου φορέα EuroNCAP, όπου και απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία.

Το γαλλικό σουπερμίνι βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, σημειώνοντας ποσοστό προστασίας 96% για τους ενήλικες, 89% για τα παιδιά, 72% για τους πεζούς και πέτυχε σκορ 75% στα επικουρικά συστήματα ασφαλείας. Σύμφωνα με την EuroNCAP, το γαλλικό σουπερμίνι παρέμεινε σταθερό στη πλαγιομετωπική σύγκρουση στο 40% του εμπρός μέρους, προστατεύοντας αποτελεσματικά όλα τα μέρη του σώματος των επιβατών όπως και τα γόνατά τους.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πιο «κακό» Renault Clio RS της Ιστορίας (+video)

Στη μετωπική σύγκρουση η προστασία ήταν καλή ή ικανοποιητική για τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ τη μέγιστη βαθμολογία πήρε το αυτοκίνητο στην πλευρική σύγκρουση με εμπόδιο.

Στο μέτωπο των επικουρικών συστημάτων, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB) ήταν αποτελεσματικό ακόμα και σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, η ανίχνευση πεζών και τυφλών σημείων εντόπισε εγκαίρως τις δυσχέρειες, ενώ και το σύστημα διατήρησης λωρίδας απέτρεψε την έξοδο του οχήματος από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Renault Clio 0.9 TCe 90hp

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η βασική έκδοση, ήτοι το Clio 1.0 TCe 100.

Get it on Google Play Download on the App Store