Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων το νέο Renault Clio

Το νέο, 5ης γενιάς Renault Clio ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και ο βαρυσήμαντος τομέας της ασφάλειας. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMF-B, έχει πλήρως ανασχεδιαστεί, ώστε να προσφέρει το μέγιστο βαθμό παθητικής αλλά και ενεργητικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio: Το καλύτερο Clio από ποτέ!

Σε ότι αφορά τη δομή του πλαισίου, φέρει πολλές ενισχύσεις στα πλευρικά τμήματα και πίσω πάνελς, μέσω της υιοθέτησης χάλυβα υψηλής αντοχής και της χρήσης ειδικής συγκολλητικής ουσίας. Μεταξύ των συστημάτων περιλαμβάνονται: ο ενεργός αερόσακος του οδηγού, οι μεγάλης χωρητικότητας αερόσακοι τύπου κουρτίνας, οι ζώνες ασφαλείας με τους προεντατήρες και τον περιοριστή φορτίου και τα άγκιστρα Isofix συμβατά με τα νέα πρότυπα iSize.

Επιπλέον, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων της πλατφόρμας CMF-B, το νέο Renault Clio εφοδιάζεται με την πληρέστερη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, της κατηγορίας. Από την πρώτη έκδοση Authentic περιλαμβάνει πλήρες πακέτο ασφαλείας: 6 αερόσακους, Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων (AEB), Κλήση έκτακτης ανάγκης, Cruise Control με Speed limiter και χειριστήρια στο τιμόνι, Αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας (TSR), Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LKA) & Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (LDW).

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Renault Clio 1.0 TCe 100

Χάρη στην ευρεία γκάμα βοηθημάτων οδήγησης, το νέο Renault Clio κατέκτησε τη διάκριση των 5 αστέρων στις νέες και πολύ αυστηρές δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού Euro NCAP (πολλά νέα μοντέλα έχουν πάρει 4 ή και λιγότερα αστέρια), και έγινε έτσι το 22ο μοντέλο του Ομίλου Renault που επιτυγχάνει τη μέγιστη βαθμολογία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, στη μετωπική σύγκρουση ο χώρος των επιβατών παρέμεινε σταθερός, παρέχοντας πολύ καλή ασφάλεια στους επιβάτες διαφόρων μεγεθών και θέσεων στο κάθισμα. Αντίστοιχα στην πλευρική σύγκρουση και σε αυτή με στύλο, το νέο Renault Clio προστάτεψε αποτελεσματικά τους επιβάτες του. Υψηλή ασφάλεια παρέχει ακόμα στα παιδιά, ενώ το σύστημα αυτόνομης πέδησης λειτούργησε ιδανικά σε όλες τις δοκιμασίες.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Renault Captur στην Ελλάδα

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τις δοκιμές του Euro NCAP στο νέο Renault Clio:

Get it on Google Play Download on the App Store