Πως το νέο VW Polo σώζει ζωές (+video)

Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, δεν φτάνει μόνο να προφυλάσσει τους επιβάτες του από μια σύγκρουση, αλλά θα πρέπει πρώτα να την προλαμβάνει. Έτσι θα αποφεύγει ή θα μειώνει τις συνέπειες ενός ατυχήματος με άλλο όχημα ή ακόμα και με πεζό.

Δείτε ακόμη: Προσφορά VW Polo με 12.950 ευρώ

Το νέο VW Polo προλαβαίνει τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις, μέσω του συστήματος επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιληφθεί ότι το προπορευόμενο όχημα έχει σταματήσει ή ξαφνικά ένας πεζός διασχίζει το δρόμο, τότε το αυτοκίνητο λαμβάνει αυτόματα τα μέτρα του.

Δείτε ακόμη: 5άστερο από τη βασική έκδοση το VW Polo

Αρχικά, το Front Assist με City Emergency Brake & Pedestrian Monitoring προειδοποιεί τον οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα, αν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει ξαφνικά ή κινείται αργά και επισημαίνει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Όταν ανιχνεύσει μια επικίνδυνα μικρή απόσταση με ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, αν ο οδηγός δεν το έχει ήδη κάνει.

Δείτε ακόμη: To VW Polo TGI με 10 ευρώ διανύει 300 χιλιόμετρα!

Το σύστημα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών ανήκει στην ομπρέλα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive. Να σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του VW Polo, μαζί με το σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Την αποτελεσματικότητα του Front Assist μπορείτε να τη δείτε και στο παρακάτω βίντεο από τις δοκιμές του Euro NCAP, όπου το Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια:

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW Polo 1.0 MPI EVO 80 PS

Get it on Google Play Download on the App Store