VW Polo με κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Το νέο VW Polo αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων σε πολλούς τομείς, όπως είναι -μεταξύ άλλων- σε ποιότητα, τεχνολογία, κινητήρες και σε ασφάλεια. Η προστασία που προσφέρει στους επιβάτες του σε ενδεχόμενο ατυχήματος είναι κορυφαίου επιπέδου, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών του Euro NCAP έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια.

Δείτε ακόμη: VW Polo με πληθώρα κινητήρων MPI, TSI, TDI και TGI

Με ποσοστό 96% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, το νέο VW Polo τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του. Παράλληλα έχει πετύχει πολύ καλές επιδόσεις και στους υπόλοιπους σημαντικούς τομείς, όπως είναι 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 75% στους πεζούς και 59% στα επικουρικά συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Euro NCAP, η καμπίνα του Polo παρέμεινε αμετάβλητη στη μετωπική σύγκρουση, προσφέροντας έτσι αποτελεσματική προστασία στον οδηγό και τον συνεπιβάτη, ανεξαρτήτως της σωματικής τους διάπλασης. Αυξημένα ποσοστά ασφαλείας παρείχε στην πλευρική πρόσκρουση με τη μεταλλική μπαριέρα και με τον στύλο. Πολύ καλή επίδοση πέτυχε και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, αφού οι περισσότερες συγκρούσεις αποφεύγονται ή μετριάζονται.

Δείτε ακόμη: VW Polo με εγγυημένη τιμή επαναγοράς

Να σημειωθεί ότι από την αρχική έκδοση 1.0 MPI των 12.950 ευρώ, το νέο VW Polo εξοπλίζεται με τα εξής συστήματα ασφαλείας: ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα επιτήρησης πεζών, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακους, Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών) και Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store