VW T-Cross: Το ασφαλέστερο μικρό SUV

Η δημοφιλής κατηγορία των μικρών SUV περιλαμβάνει πλέον πολλά μοντέλα,  τα οποία γίνονται ακόμα περισσότερα αν υπολογίσουμε τις διάφορες εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμών που προσφέρονται.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Golf με τεχνολογίες αιχμής

Ο υποψήφιος αγοραστής θα εξετάσει πολλούς επιμέρους τομείς για την τελική επιλογή, όπως είναι η τιμή, ο κινητήρας, η κατανάλωση, ο στάνταρ εξοπλισμός, η ποιότητα, οι χώροι, ο σχεδιασμός κ.λπ. Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο τομέας της ασφάλειας, τόσο της παθητικής, όσο και της ενεργητικής και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Στα μικρά SUV, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, είναι το VW T-Cross.

Στις δοκιμές του Euro NCAP, το T-Cross έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια, ενώ σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες, όπως είναι η ασφάλεια των ενηλίκων, παιδιών, πεζών και των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, το κόμπακτ SUV της VW έχει συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά, έναντι των ανταγωνιστών του.

Δείτε ακόμη: VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS με όφελος 1.200 ευρώ

Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring) και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση (City Emergency Brake), η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η κλήση έκτακτης ανάγκης και η υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμους με κλίση (Hill Start Assist).

Ακόμα, το σύστημα προστασίας επιβατών (σε κρίσιμες καταστάσεις σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνει την πίεση των φρένων και αφήνει ένα μικρό κενό στα παράθυρα και στην ηλιοροφή), το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Detection) με προειδοποίηση κίνησης πίσω (Rear Traffic Alert), η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Alert System), το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, και το πλήρως αυτοματοποιημένο cruise control.

Δείτε ακόμη: Τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας του VW T-Roc

Επιπλέον αυτών, αξίζει να αναφερθούν το Hill Start Assist (υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα) και το Adaptive Cruise Control που ρυθμίζει την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με την επιθυμητή ταχύτητα. Τέλος, το προαιρετικό Light Assist ρυθμίζει και εναλλάσσει αυτόματα τα μεγάλα φώτα των προβολέων ανάλογα με την κίνηση στους δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store