EQ Scooter Mercedes-Benz (+video)

Η Mercedes-Benz δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο των ηλεκτρικών σκούτερ ακολουθώντας και εκείνη με τη σειρά της τις νέες τάσεις της εποχής. Το ηλεκτρικό της πατίνι ονομάζεται EQ Scooter, είναι κομψό, δυνατό και βολικό, ιδανικό για να μπορεί να καλύψει μικρές αποστάσεις γρήγορα και με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Το νέο eScooter της Mercedes-Benz δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ελβετική Micro Mobility, την ίδια εταιρία που εξέλιξε και το πατίνι της BMW. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εναρμονίζεται πλήρως με το brand της Mercedes διαθέτοντας ακόμα και το λογότυπο της εταιρίας στην κολόνα του τιμονιού. Η κομψή, μαύρη σχεδίαση απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος με ένα πατίνι αντάξιο του ονόματος και της λάμψης του αστεριού της Μercedes.

Ο ηλεκτροκινητήρα έχει μέγιστη ισχύ 500W, επιταχύνοντας άνετα και γρήγορα το eScooter μέχρι τα 25 χλμ./ώρα της τελικής του ταχύτητας. Η μπαταρία των 7,8 Ah, παρέχει αυτονομία έως και 25 km, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να ταξιδεύουν όχι μόνο με ταχύτητα και ευελιξία αλλά επίσης με άνεση και ασφάλεια. Για να φορτίσει πλήρως απαιτούνται 3-3,5 ώρες χρησιμοποιώντας μια τυπική οικιακή πρίζα, ενώ φτάνει το 70% της φόρτισης σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Η Mercedes-Benz σχεδιάζει επίσης να προσφέρει στα οχήματά της τη δυνατότητα φόρτισης του πατινιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

Το deck είναι φαρδύ και έχει αντιολισθητική επίστρωση, με άφθονο χώρο και για τα δύο πόδια. Το eScooter έχει ανάρτηση εμπρός και πίσω και είναι εξοπλισμένο με ελαστικούς τροχούς διαμέτρου 20 εκατοστών που διαχειρίζονται αβίαστα ανώμαλες επιφάνειες όπως πλακόστρωτα. Η αναδιπλούμενη κολόνα τιμονιού ρυθμίζεται πολύ εύκολα στο ύψος του εκάστοτε αναβάτη. Το εργονομικά διαμορφωμένο τιμόνι διαθέτει γκάζι στα δεξιά και φρένο στα αριστερά, καθώς και ένα ενσωματωμένο κουδούνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ δεν συναντάμε την κλασική σκανδάλη στον αντίχειρα για το γκάζι. Είναι ενσωματωμένο περιστροφικά στη δεξιά λαβή, όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή με τις μοτοσυκλέτες. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη δείχνει την ταχύτητα, το επίπεδο μπαταρίας και τη λειτουργία οδήγησης με μια ματιά.

Το πατίνι διαθέτει έναν έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με το πάτημα του ενός ποδιού. Το τιμόνι αναδιπλώνεται και αυτό, που σημαίνει ότι χωράει ακόμα και σε ένα μικρό πορτμπαγκάζ αλλά και σε οποιοδήποτε είδος δημόσιας συγκοινωνίας. Σύμμαχος σε αυτό είναι και το μικρό του βάρος που είναι 13,5 κιλά.

Για το φρενάρισμα, το eScooter χρησιμοποιεί ταμπούρο στον πίσω τροχό. Τα εμπρός και πίσω φώτα είναι κατάλληλα για χρήση μέσα στην πόλη και μαζί με τους πλευρικούς ανακλαστήρες, επιτρέπουν την οδήγηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και τη νύχτα.

Ένα χρήσιμο πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι η συνδεσιμότητα με την εφαρμογή της Micro. Το Mercedes-Benz eScooter συνδέεται μέσω Bluetooth στο smartphone, το οποίο μπορεί να στερεωθεί σε μια βάση επάνω στο τιμόνι. Οι πολύτιμες πληροφορίες που παρέχονται στον οδηγό σχετικά με την ταχύτητα, την απόσταση, το χρόνο ταξιδιού και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι προσβάσιμες μέσω της εφαρμογής. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στην εφαρμογή εμφανίζει επίσης τη συντομότερη διαδρομή προς τον προορισμό στην οθόνη του κινητού. Επιπλέον, διάφορες λειτουργίες όπως το φως ή η λειτουργία οδήγησης (modes) του eScooter, μπορούν να διαχειρίζονται απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Get it on Google Play Download on the App Store