Επίσημο: Με 1.015 άλογα η νέα Lamborghini!

Στο κλαμπ των 1.000 ίππων μπαίνει και επίσημα η Lamborghini, μετά την ανακοίνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υβριδικού συνόλου που θα δίνει κίνηση στη διάδοχο της Aventador.

Οι Ιταλοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την «ακτινογραφία» του νέου τους μοντέλου, που θα είναι με διαφορά το ισχυρότερο στα χρονικά τους. Ένας νέος ολοκαίνουργιος ατμοσφαιρικός 6.5 V12 αναλαμβάνει το θερμικό μέρος του συνόλου, με απόδοση 815 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και 725 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Ισχύς που σηματοδοτεί αύξηση 35 ίππων από την πιο δυνατή Aventador (την LP 780-4 Ultimae) και σχεδόν ισοφαρίζει την ακραία Essenza SCV12 των 820 ίππων, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιο δρόμο. Σημειωτέον, το βάρος των 218 κιλών είναι 17 κιλά λιγότερο σε σύγκριση με τον V12 της Aventador.

Η νέα Lambo αντίθετα όχι μόνο μπορεί, αλλά δύναται να το κάνει δίχως να κάψει στάλα αμόλυβδης. Δυο ηλεκτροκινητήρες 150 ίππων και 350 Nm έκαστος τροφοδοτούν τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ακόμα 150 Nm που τοποθετείται πάνω από το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, συνδράμει το έργο του V12 στην ενεργοποίηση του πίσω άξονα. Η νέα μετάδοση τοποθετείται εγκάρσια πίσω από τον κινητήρα (στο διαμήκη ο V12), απελευθερώνοντας χώρο για τη μπαταρία ιόντων-λιθίου 3,8 kWh στο τούνελ. Το 8τάχυτο DCT ζυγίζει 193 κιλά και, σύμφωνα με τους Ιταλούς, είναι και ελαφρύτερο από το 7άρι διπλού συμπλέκτη της Huracan, και ταχύτερο στις αλλαγές.

Η LB744, όπως είναι ο κωδικός της, προσφέρει συνολικά 1.015 ίππους και έχει τη δυνατότητα να στροφάρει μέχρι τις 9.500 σ.α.λ., πετυχαίνοντας με έναν «σμπάρο» δυο ορόσημα: η ισχυρότερη Lamborghini όλων των εποχών (παραγωγής ή αγωνιστική) και η πιο πολύστροφη παραγωγής! Το σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στους ηλεκτροκινητήρες μπροστά, αλλά μπορεί να συνεισφέρει και ο τρίτος, καθιστώντας -για σύντομα διαστήματα- το αυτοκίνητο ως ηλεκτρικό AWD. Το υβριδικό σύστημα δεν είναι plug-in, αλλά η ανάκτηση ενέργειας και ο V12 φορτίζουν τη μπαταρία μέσα σε 6 μόλις λεπτά. Όλα αυτά, για μια σημαντική μείωση 30% στις εκπομπές CO2, συγκριτικά με την Ultimae.

Get it on Google Play Download on the App Store