Έρχεται στο φως η Alfa Romeo Giulia Coupe

Χρόνια περιμένουμε την επιστροφή της Alfa Romeo GTV και την παρουσίαση supercar από τους Ιταλούς. Το δεύτερο σενάριο έχει επισημοποιηθεί για παραγωγή, όμως για το πρώτο ακόμα είμαστε στο σκοτάδι. Ακτίδες LED φωτός, ωστόσο, έρχεται να μας δώσει ένα teaser από το Μιλάνο, που δείχνει μέρος από την πίσω όψη της Giulia SWB Zagato.

Ο φημισμένος καροσερίστας και η ιταλική φίρμα διατηρούν συνεργασία επί δεκαετίες, με πιο διάσημο καρπό τους την αξέχαστη Alfa Romeo SZ (Sprint Zagato). Πιο πρόσφατη δημιουργία ήταν η TZ3 Stradale (φώτο κάτω), που βασιζόταν στο Dodge Viper. Το επόμενο κεφάλαιο στη σχέση Alfa-Zagato θα γραφτεί από τη Giulia, η οποία αναμένεται να χάσει τις πίσω πόρτες και να αποκτήσει τη χαρακτηριστική καμπύλη της οροφής, μαζί με τη διαμόρφωση του πίσω μέρους, που αποτελούν σήματα-κατατεθέντα των δημιουργιών της καροσερί από τη Λομβαρδία.

Η κοντύτερη και πιθανότατα δίθυρη Giulia Zagato θα βασίζεται λογικά σε κάποια από τις κορυφαίες μορφές της τετράθυρης, δηλαδή από την Quadrifoglio και πάνω. Ο 2.9 V6 twinturbo κυμαίνεται μεταξύ 510 και 540 ίππων (QV και GTA/GTAm αντίστοιχα), συνεπώς η Zagato δεδομένα θα έχει αρκετά παραπάνω από 500 άλογα. Το μικρότερο αμάξωμα και η ευρεία χρήση συνθετικών υλικών θα μειώσει το βάρος, οπότε αναμένουμε την SWB Zagato να είναι το ίδιο γρήγορη με τη Giulia GTA, αν όχι ταχύτερη.

Η παραγωγή της Ιταλίδας που έρχεται να μας πάρει τα μυαλά θα περιοριστεί σε λίγα κομμάτια, με την έναρξή της να τοποθετείται στις αρχές του επόμενου έτους (πιθανόν το Μάρτιο).

Get it on Google Play Download on the App Store