Η Honda εξελίσσει υβριδικό CR-V με 800 άλογα!

Η Honda δεν έχει πει ποτέ «όχι» σε ακραία αγωνιστικά project, και το υβριδικό CR-V των 800 ίππων που ετοιμάζει αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη. Ένα αυτοκίνητο που ακόμα δεν ξέρουμε γιατί εξελίσσεται, αλλά είμαστε ευτυχείς που το κάνει.

Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του CR-V Hybrid Racer, που αποκαλύπτουν ένα «φτερωτό» και τέρμα φουσκωμένο κτήνος, έτοιμο να «φάει» τις πίστες! Το απίστευτα φαρδύ και γεμάτο αεροδυναμικά βοηθήματα αμάξωμα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, όπως εξάλλου και το αεροδυναμικό πακέτο, ο κινητήρας μοιάζει να είναι τοποθετημένος στο κέντρο και, κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για υβριδικό σύνολο του NSX – σε πολύ βελτιωμένη εκδοχή.

Στην εργοστασιακή του κατάσταση, ο συνδυασμός του 3.5 V6 twinturbo και των 3 ηλεκτροκινητήρων παράγει 581 ίππους και 645 Nm, με τους 507 εκ των οποίων να αντιστοιχούν στον βενζινοκινητήρα. Οι επίσημες αναφορές για το Hybrid Racer κάνουν λόγο για 800 ολόκληρα άλογα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τεράστια αναβάθμιση κυρίως στο μέτωπο του θερμικού μοτέρ, μαζί με τόνωση στις αποδόσεις των ηλεκτρικών. Η Honda μάλιστα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το τερατώδες υβριδικό και αγωνιστικό CR-V, αναφερόμενη σε αυτό όπως ακριβώς είναι: «ένα τέρας 800 ίππων, αποκλειστικά για την πίστα»!

Το CR-V Hybrid Racer αποτελεί τέκνο των Honda Performance Development/Auto Development Center και του τμήματος σχεδίασης Βορείου Αμερικής, με περισσότερες πληροφορίες να προγραμματίζονται για τις 28 του μηνός. Προορισμός του Hybrid Racer δε, πέρα από τις πίστες, φημολογείται έντονα πως είναι και η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Get it on Google Play Download on the App Store