Η Hyundai ξαναφτιάχνει το πιο ξεχωριστό Pony

Το Pony ήταν το αυτοκίνητο που έβαλε τη Hyundai στο χάρτη της αυτοκίνησης. Οι Κορεάτες το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν, με την απόφασή τους να συνεργαστούν με τον Giugiaro και να δημιουργήσουν τη σύγχρονη μετενσάρκωση της πιο ιδιαίτερης μορφής του: το πρωτότυπο Coupe, που έκανε ντεμπούτο το 1974.

Η ιδέα πίσω από το Pony Coupe Concept διαμορφώθηκε στα μέσα των 70’s, όταν η κορεατική εταιρία επικοινώνησε με τον Giorgetto Giugiaro σχετικά με το σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου. Ο Giugiaro ανέλαβε να σχεδιάσει το όχημα και να κατασκευάσει πέντε πρωτότυπα, ένα από τα οποία ήταν το Coupe. Η Hyundai ήλπιζε να πουλήσει το Pony Coupe στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αλλά το project εγκαταλείφθηκε το 1981.

Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για αναβίωση του Pony Coupe Concept κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου παρίσταντο οι Giorgetto και Fabrizio Giugiaro (πατέρας-γιος), ο επικεφαλής δημιουργικού του Hyundai Motor Group, Luc Donckerwolke, καθώς επίσης ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Global Design Center της Hyundai Motor, SangYup Lee. «Είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Giorgetto και τον Fabrizio στη Σεούλ για αυτή τη σπάνια περίσταση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και την GFG Style σε αυτό το εξαιρετικό έργο», δήλωσε ο Donckerwolke. «Όχι μόνο έχει ιστορική αξία αυτό το project, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια διαπολιτισμική ανταλλαγή που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον».

Το Pony Coupe θεωρείται βασικό μέρος της κληρονομιάς της Hyundai και χαρακτηριστικό γνώρισμα του οράματος του ιδρυτικού προέδρου Ju-Yong Chung. για ολόκληρη την εταιρεία . Ο σχεδιασμός τόσο του πρωτοτύπου, όσο και των άλλων εκδόσεων του Pony, μπορεί να γίνει αισθητός στα σημερινά Hyundai, έχοντας επηρεάσει άμεσα το Ioniq 5 και το πρωτότυπο N Vision 74.

«Σχεδίασα το Hyundai Pony όταν ήμουν ακόμη νέος σχεδιαστής, στην αρχή της καριέρας μου», είπε ο Giorgetto Giugiaro. «Ένιωσα πολύ περήφανος που ήμουν υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός οχήματος για μια εταιρεία και μια χώρα, που επρόκειτο να μπει σε μια σκληρά ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Τώρα, νιώθω βαθιά τιμή που η Hyundai μου ζήτησε να το ξαναφτιάξω για τη νέα γενιά και ως εορτασμό της κληρονομιάς της μάρκας». Το ντεμπούτο του νέου Pony Coupe Concept θα αποκαλυφθεί την άνοιξη του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store