Η νέα Lamborghini Countach «τρέλανε» τους Ιάπωνες

Η νέα Countach αφήνει τον κόσμο άλαλο όπου κι αν σταθεί, αποτελώντας μια από τις πιο δυναμικές και αισθητικά άρτιες Lamborghini που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τώρα, το προνόμιο αυτό αφορούσε τους πολίτες της Ευρώπης. Οι Ιταλοί, όμως, δεν ξεχνούν το κοινό τους στην άλλη άκρη του κόσμου, και συγκεκριμένα την Ιαπωνία.

Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διαχρονικά λατρεύει τους «ταύρους», αποτελώντας μια από τις καλύτερες αγορές για τη Sant’Agata. H αναγεννημένη Countach αναλαμβάνει να θαμπώσει τους Ιάπωνες, σε ένα φλογερό Siviglia Red χρώμα και χρυσαφί ζάντες, ως φόρο τιμής στην Countach 25th Anniversary του 1989, που είχε λανσαριστεί με τον ίδιο ακριβώς χρωματικό συνδυασμό.

H νέα Countach είναι μια από τις ισχυρότερες και ταχύτερες Lambo της Ιστορίας, με την απόδοση να ανέρχεται στα 814 άλογα και τα 755 Nm ροπής. Από αυτά, οι 780 ίπποι (στις 8.500 σ.α.λ.) και τα 720 Nm (στις 6.750 σ.α.λ.) προέρχονται από τον 6.5 V12, ενώ το υβριδικό σύστημα των 48V προσθέτει 34 άλογα και 35 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω συστήματος τετρακίνησης και 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου, προσδίδοντας ιλιγγιώδεις επιδόσεις στον αναγεννημένο θρύλο: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα. 

Μόλις 112 κομμάτια θα βγουν από το εργοστάσιο στην Μόντενα, έχοντας ήδη πωληθεί όλες τους!

Get it on Google Play Download on the App Store