Μια ανάσα μακριά το Toyota GR Corolla (+video)

Ελάχιστες μέρες απέμειναν για το ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου GR Corolla, που θα σημάνει την επιστροφή της Toyota στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatches από την εποχή του T-Sport.

Στο τελευταίο teaser των Ιαπώνων βλέπουμε τους πλαϊνούς αεραγωγούς στα φουσκωμένα φτερά, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων πίσω από τις πολυάκτινες μαύρες ζάντες και το λογότυπο «GR-FOUR», που πιστοποιεί την ύπαρξη του συστήματος τετρακίνησης από το GR Yaris. Το ίδιο αναμένουμε για το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά και τον κινητήρα. Στο κορυφαίο Yaris, ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο αποδίδει έως 272 ίππους και 361 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 230 χλμ./ώρα. Στο GR Corolla δεν αποκλείεται να είναι ισχυρότερος, ενώ δεδομένη θεωρείται η μετατόπιση του κόφτη 20 χλμ./ώρα ψηλότερα, φτάνοντας τα 250 χλμ./ώρα (όσα και η Supra).

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης αναμένεται να μεταφερθεί αυτούσιο, προσφέρoντας στον οδηγό 3 επιλογές: στο Normal η κατανομή εμπρός-πίσω βρίσκεται στο 60-40. Στο Sport αλλάζει σε 30-70, ενώ στο Track μοιράζεται ισόποσα (χωρίς να «κλειδώνει» το κεντρικό διαφορικό). Σε κάθε περίπτωση, αν οι αισθητήρες αντιληφθούν απώλεια πρόσφυσης ρυθμίζουν αυτόματα την κατανομή και κυμαίνεται από 0-100 έως 100-0.

Ό,τι υπομονή κάναμε για το GR Corolla, κάναμε. Η επίσημη πρεμιέρα της δεν απέχει πια παρά 3 ημέρες, καθώς είναι προγραμματισμένη για την 31η Μαρτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store