Μπαράζ νέων μοντέλων από την Audi

Καταιγισμό λανσαρισμάτων ετοιμάζει η Audi για την προσεχή διετία, καθώς προγραμματίζει την παρουσίαση -ούτε λίγο ούτε πολύ- 20 νέων μοντέλων μέχρι το τέλος του 2025!

Όπως περιμένει κανείς με τα σήμερον δεδομένα, η πλειοψηφία αυτών θα είναι ηλεκτρικής μορφής. Η γκάμα των e-tron θα εμπλουτιστεί με τουλάχιστον 3 ολοκαίνουργια μέλη, δίχως δηλαδή να υπολογίζουμε facelifts ή παρουσιάσεις διαδόχων σε υπάρχοντα μοντέλα. Οι ηλεκτρικές εκδοχές των επόμενων A4 και A6 είναι τα δυο βασικότερα, ενώ θα προστεθεί και ένα μικρότερο crossover κάτω από το Q4 e-tron. Άλλο ένα θα πάρει θέση πάνω από αυτό, με το όνομα Q6 e-tron. Οπότε είμαστε ήδη στα 4, ενώ έρχεται και το νέο A3. «Μάνι μάνι» μια πεντάδα από πρεμιέρες, αλλά λογικά οι Γερμανοί συνυπολογίζουν και τα facelifts.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο CEO της Audi μιλά για το μεγαλύτερο προϊοντικό εγχείρημα, στην ιστορία της φίρμας. Ο Markus Duesmann δήλωσε πως πάνω από τα μισά νέα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 10 νέα e-tron μέχρι το κλείσιμο του 2025. Ακόμα περισσότερα μάς έρχονται έως το 2030, καθώς τότε τοποθετείται η ημερομηνία πλήρους μεταστροφής στην ηλεκτροκίνηση για το Ίνγκολσταντ, με τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις να δίδονται από τα πρωτότυπα Activesphere, Grandsphere (στη φώτο) και Urbansphere.

Get it on Google Play Download on the App Store