Ήρθε το 1.500άρι SUV των 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ.

Τα SUV και ειδικά τα μικρότερα μοντέλα, είναι περισσότερο γνωστά για τους ήπιας απόδοσης κινητήρες τους και για τα «συγκρατημένα» χαρακτηριστικά τους γενικότερα. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το Ford Puma και ειδικότερα η κορυφαία του έκδοση ST, η οποία «πάτησε» και επίσημα τους τροχούς της στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα της νέας και άκρως συναρπαστικής σπορ δημιουργίας της Ford Performance βρίσκονται ήδη σε εκθέσεις του επίσημου Δικτύου Ford.

Διατηρώντας την άνεση, την ευελιξία αλλά και τις ήδη γνωστές χωροταξικές δυνατότητες των υπολοίπων εκδόσεών του, το νέο Ford Puma ST υπόσχεται έντονες συγκινήσεις και μία μοναδική οδηγική διάσταση στην κατηγορία των συμπαγών SUV, υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Το νέο Puma ST τροφοδοτείται από τον κορυφαίο 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 λτ. EcoBoost της Ford, ο οποίος αποδίδει ισχύ 200 ίππων και ροπή 320 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,7 δλ. Με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και βελτιστοποιημένο πλαίσιο που περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις στον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, τις αντιστρεπτικές δοκούς και τα αμορτισέρ, το νέο Puma ST διαθέτει ταχύτερη κατά 25% απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ προαιρετικά εξοπλίζεται με το μοναδικό στην κατηγορία του στην Ευρώπη διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) που βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση των εμπρός τροχών.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του Puma αποτυπώνεται με ακόμα πιο έντονο τρόπο στη νέα έκδοση ST, συνδυάζοντας τις εντυπωσιακές γραμμές με τη λειτουργικότητα. Εξωτερικά ξεχωρίζει χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις ευμεγέθεις ζάντες 19 ιντσών. Στην καμπίνα τα ενισχυμένα σπορ καθίσματα της Recaro με ανάγλυφο το λογότυπο ST εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλευρική στήριξη. Φυσικά, εξακολουθεί να προσφέρει κορυφαία πρακτικότητα με τον καλύτερο στην κατηγορία του χώρο αποσκευών χωρητικότητας 456 λίτρων χάρη στο καινοτόμο Ford MegaBox και την έξυπνη εταζέρα που προσαρμόζεται στον όγκο των αποσκευών που μεταφέρετε.

Το νέο Ford Puma ST είναι τώρα διαθέσιμο στην τιμή των 35.403 ευρώ. Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Puma, έτσι και η κορυφαία έκδοση ST διαθέτει στάνταρ 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και μπορεί τώρα να αποκτηθεί εύκολα με το προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ford Bonus της Ford Finance που σας προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store