Νέο VW Polo 1.5 TSI 150 PS DSG R-Line

Το εξαιρετικά δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της Volkswagen, το Polo, προσφέρεται σε μια πολύ πλούσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων. Από τις πιο νέες και ενδιαφέρουσες προσθήκες, είναι αυτή με τον 1.5 TSI κινητήρα, η οποία συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση, τα σπορτίφ χαρακτηριστικά και τον πληρέστατο εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας, καθώς διατίθεται αποκλειστικά στην πλούσια έκδοση R-Line.

Δείτε ακόμη: VW Polo με εγγυημένη τιμή επαναγοράς

Εξωτερικά, τη δυναμική εικόνα του Polo R-Line τονίζουν πολλά ξεχωριστά στοιχεία, όπως είναι εξωτερικά η μάσκα και οι αεραγωγοί σε μαύρη απόχρωση, οι σπορ προφυλακτήρες, ο διαχύτης πίσω, η μαύρη αεροτομή οροφής, τα λογότυπα R-Line και οι ζάντες των 17 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν διακοσμητικά από αλουμίνιο και επιγραφή R-Line, πολυτελή σπορ καθίσματα εμπρός, πεντάλ από βουρτσισμένο ατσάλι και σπορ τιμόνι.

Το νέο μηχανικό 1.5 TSI EVO των 150 ίππων και 250 Nm ροπής στις 1.500-3.500 σ.α.λ. συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG των 7 σχέσεων. Το Polo με αυτό το μοτέρ επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 216 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 143 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Ο 1.5 TSI EVO 150 PS διαθέτει μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων, ενώ σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, οι 2 μεσαίοι κύλινδροι απενεργοποιούνται με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί ως δικύλινδρος, μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους. Ο κινητήρας διαθέτει επίσης επίστρωση APS (Atmospheric plasma spray) στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου, να απάγεται καλύτερα η θερμότητα και να αυξάνεται η ευελιξία του κινητήρα σε ότι αφορά την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Συνολικά, ο κινητήρας διακρίνεται από οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου και μακροζωία.

Δείτε ακόμη: Το εξελιγμένο σύστημα Infotainment του VW Polo 

Στον εξοπλισμό του Polo 1.5 TSI EVO 150PS DSG R-Line περιλαμβάνονται πολλά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι 6 αερόσακοι, Adaptive Cruise Control & Speed Limiter & Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking, Fatigue Detection – Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και σύστημα επιτήρησης πεζών. Ακόμη διαθέτει ανάρτηση Sport Select με Driving Profile selection – Περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, πλαίσιο χαμηλωμένο, σύστημα Infotainment Composition Color με οθόνη 6,5 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη. Η τιμή του είναι στα 21.600 ευρώ, ενώ μέσω του προγράμματος Volkswagen 4all δίνονται πολλές παροχές.

Δείτε ακόμη: VW Polo από 12.950 ευρώ και με δόση 143 ευρώ



Get it on Google Play Download on the App Store