Οι τιμές των νέων Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα, άμεσα το πρώτο, με το δεύτερο να ακολουθεί από το φθινόπωρο.

Σε ότι αφορά τις τιμές τους, ξεκινούν από τα 44.900 ευρώ για το Audi Q4 e-tron 35 (κινητήρας και κίνηση στον πίσω άξονα), των 170 ίππων, που έπειτα από την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η τιμή διαμορφώνεται στα 39.469 ευρώ. Όπως σας είχαμε γράψει και στην παρουσίαση των μοντέλων, αυτά διακρίνονται με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους, αλλά και με το πλήθος νέων τεχνολογιών που φέρουν πάνω τους, με τους τυχερούς επιβάτες να απολαμβάνουν την ποιοτική κι ευρύχωρη καμπίνα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών, με την καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα να ποικίλλει από 52 kWh για το Q4 35 e-tron, έως 77 kWh για τη μεγάλη μπαταρία στα Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro. Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron εξοπλίζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τη συνολική δύναμη να αγγίζει τους 170 και 204 ίππους αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έχοντας έτσι την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς! Σε αυτή την περίπτωση η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 299 ίππους με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες η μπαταρία ανακτά καλό ποσοστό ενέργειας μέσα σε δέκα λεπτά, για να διανύσει περίπου 130 χιλιομέτρων κατά το πρωτόκολλο WLTP, με την συνολική αυτονομία με φουλ μπαταρίες να αγγίζει τα έως και 520 χιλιόμετρα!

Προαιρετικά, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ είναι διαθέσιμοι και προβολείς LED Matrix. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Εντελώς καινούργιο είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι, με τις επιφάνειες αφής, που χρησιμοποιεί ο οδηγός για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Αναλυτικά, οι τιμές για το Audi Q4 e-tron έχουν ως εξής:

Get it on Google Play Download on the App Store