Οι τιμές του ηλεκτρικού Opel Corsa-e στην Ελλάδα

Η Opel ανακοίνωσε τις τιμές του νέου ηλεκτρικού Corsa-e για την ελληνική αγορά, όπου προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού και με πλήρη εξοπλισμό από την αρχική έκδοση.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Opel Corsa στην Ελλάδα

Η τιμή εκκίνησης είναι τα 29.890 ευρώ στην αρχική έκδοση Corsa-e Selection, η μεσαία έκδοση Corsa-e Edition κοστίζει 31.900 ευρώ και το πιο ακριβό Corsa-e Elegance τιμάται στα 32.900 ευρώ.

Το πιο προσιτό σε τιμή Corsa-e Selection περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών, αισθητήρα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρονικό κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, cruise control και μονοφασικό φορτιστή.

Δείτε ακόμη: Νέο σπορτίφ Opel Corsa GS Line

Την κίνηση του Corsa-e αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 ίππων και 260 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 17,0 kWh/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές. Η μπαταρία (έχει εγγύηση 8 ετών) ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh προσφέρει αυτονομία 330 χλμ.

Ο επιτοίχιος πίνακας είναι ισχυρότερη λύση για φόρτιση στο σπίτι. Το Corsa-e φορτίζεται πλήρως σε μόλις 5 ώρες. Στο ταξίδι είναι ιδανικό ένα καλώδιο τύπου «mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Αυτή είναι μία συνηθισμένη επιλογή φόρτισης κυρίως σε πόλεις, που επιτρέπει αυτονομία 100 επιπλέον χιλιομέτρων σε κάτι παραπάνω από μία ώρα.

Δείτε ακόμη: Οι επιδόσεις του νέου Opel Astra 1.2 Turbo και 1.5D

Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα) είναι ακόμη ταχύτεροι. Συνήθως είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων. Το Corsa-e μπορεί να φορτίζεται σ’αυτούς μέχρι τα 100 kW που επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Get it on Google Play Download on the App Store