Πότε έρχεται το νέο Hyundai i10;

Με το εντελώς νέο, τρίτης γενιάς i10, η Hyundai ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία και θέτει νέα δεδομένα. Το νέο Hyundai i10 είναι μεγαλύτερο, ομορφότερο, ασφαλέστερο, πιο άνετο και πιο προηγμένο τεχνολογικά από ποτέ. Συνολικά, δίνει την αίσθηση ενός μικρού αυτοκινήτου και αυτό είναι που το κάνει να διαφέρει από τον ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμη: Έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις του νέου Hyundai i10

Εξωτερικά, το νέο i10 είναι ελκυστικό, κομψό και με πολλές ξεχωριστές στιλιστικές λεπτομέρειες. Η φαρδιά μάσκα εμπρός, τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED και ο αεραγωγός στον ανάγλυφο προφυλακτήρα, του χαρίζουν μια αθλητική όψη. Το καλλίγραμμο αμάξωμά του ενισχύουν τα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά, ενώ πίσω, η οριζόντια διάταξη το κάνει να δείχνει πιο πλατύ.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο i10 είναι λίγο πιο μακρύ, πλατύ και χαμηλό. Συγκεκριμένα έχει μήκος 3.670 χλστ. (+5 χλστ.), πλάτος 1.680 χλστ. (+20 χλστ.), ύψος 1.480 χλστ. (-20 χλστ.) και μεταξόνιο 2.425 χλστ. (+40 χλστ.).

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai i10 N Line 1.0 λτ. τούρμπο με 100 ίππους

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και ειδικά του μεταξονίου έχει ωφελήσει ανάλογα τους χώρους. Στο πίσω τμήμα της καμπίνας, ο αέρας για τα πόδια έχει αυξηθεί και συναγωνίζεται τα μικρά αυτοκίνητα. Παράλληλα το πορτ μπαγκάζ των 252 λίτρων αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα στην κατηγορία του.

Εκτός από τους άνετους χώρους, το νέο i10 εντυπωσιάζει και με τον εξοπλισμό και τον σχεδιασμό του εσωτερικού του. Η συνολική του εικόνα τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε ακριβότερα αυτοκίνητα. Όλα τα χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας προβάλλονται στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία των μίνι.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του Hyundai i30 Fastback N στην Ελλάδα

Επίσης, διαθέσιμη ως επιλογή για όλους τους νέους πελάτες i10 είναι η πλατφόρμα Connected Car. Η πλήρως εξοπλισμένη τηλεματική της Bluelink της εταιρείας προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ρυθμιστεί ακόμα και πριν μπει στο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: H Hyundai ετοιμάζει αντίπαλο της Porsche Βoxster!

Το νέο i10 διαθέτει ένα πληρέστατο πακέτο ασφαλείας. Είναι εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense πληρώντας τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Επιγραμματικά, αναφέρουμε τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, αυτόματης εναλλαγής της μεγάλης σκάλας φώτων και διατήρησης της λωρίδας.

Στην Ελλάδα, το ολοκαίνουργιο i10 θα έρθει στα τέλη του Ιανουαρίου και θα πωλείται με έκπτωση 800 ευρώ σε όλες τις εκδόσεις. Οι άκρως ανταγωνιστικές τιμές του σε συνάρτηση με τον πλήρη στάνταρ εξοπλισμό ξεκινούν από 11.190 ευρώ το 1.0 67hp και από 11.750 ευρώ το 1.2 84hp. Τα μηχανικά αυτά σύνολα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με καδένα μετάδοσης χρονισμού και με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών.

Δείτε ακόμη: Έρχονται τα νέα Hyundai Kona Hybrid και Electric

Από την αρχική έκδοση Fresh, είναι πλούσια εξοπλισμένο και περιλαμβάνει: 6 αερόσακους, Start & Stop, cruise control, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, air condition και ηχοσύστημα. Στάνταρ είναι το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store