Τιμές και έναρξη πωλήσεων για το VW ID.3

Η Volkswagen ξεκινά σήμερα τις προ-παραγγελίες για την ευρωπαϊκή αγορά για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το ID.3.

Οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα κράτησης (δεν προσφέρεται αυτή η δυνατότητα για τη χώρα μας) και εν συνεχεία να προκαταβάλουν το ποσό των 1.000 ευρώ. Η δυνατότητα προ-κράτησης προσφέρεται σε 29 ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι σημαντικότερες για το ID.3 είναι η Νορβηγία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Κατά μέσο όρο, η Volkswagen σχεδιάζει να παραδίδει περισσότερα από 100.000 οχήματα ετησίως στους πελάτες της.

Δείτε ακόμη: Χειροκίνητο κιβώτιο VW σε ρόλο αντικλεπτικού! (+video)

Η ειδική έκδοση με την ονομασία ID.3 1ST έχει διαμορφωθεί ειδικά, περιλαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, με την παραγωγή της να περιορίζεται στα 30.000 αυτοκίνητα. Το ID.3 1ST θα κινείται από την μεσαία σε χωρητικότητα μπαταρία, η οποία θα περάσει και στις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου αργότερα μέσα στο έτος, μιας και αναμένεται να αποτελέσει την δημοφιλέστερη επιλογή. Το ID.3 θα έχει τρεις επιλογές μπαταρίας, οι οποίες θα προσφέρουν αυτονομία από 330 έως 550 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα πρότυπα του WLTP, με την ID.3 1ST να έχει αυτονομία 420 χλμ. Η βασική τιμή για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW με την μικρότερη σε χωρητικότητα μπαταρία θα ξεκινά κάτω από τα 30.000 ευρώ στη Γερμανία, ενώ η special έκδοση ID.3 1ST θα είναι διαθέσιμη για λιγότερο από 40.000 ευρώ, τιμή στην οποία δεν έχει υπολογιστεί η εκάστοτε κρατική επιδότηση.

Διαβάστε επίσης: Νικητής το VW e-Golf σε αγώνα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ακόμα ένα κίνητρο αγοράς που δίνει η VW, είναι πως στους αγοραστές της ειδικής έκδοσης, παρέχει δωρεάν φόρτιση για 12 μήνες με μέγιστο όριο 2.000 kWh. Το πρόγραμμα δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας αφορά όλα τα σημεία φόρτισης Volkswagen We Charge και το πανευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών της Ionity. Το νέο VW ID.3 διακρίνεται με την μεγάλη επιφάνεια του εμπρός μέρους, αλλά και τα όμορφα LED φωτιστικά σώματα, με το σήμα της VW να είναι στη μέση. Με μήκος αμαξώματος 4,3 μέτρα, το ID.3 θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις, σε ότι αφορά την χωρητικότητα των μπαταριών. Η βασική έκδοση θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 48 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία έως 330 χλμ., σε κύκλο WLTP. Η ενδιάμεση έκδοση θα έχει μπαταρία 58 kWh, με μέγιστη αυτονομία τα 420 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh, θα μπορεί να κινεί το νέο ηλεκτρικό μοντέλο για έως και 550 χλμ. Για όσους δεν θυμούνται, να αναφέρουμε ότι το ID. 3 θα έχει ισχύ 136 ίππων, η ροπή θα αγγίζει τα 300 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store