Τιμή και εξοπλισμός του Honda Civic diesel με 9άρι αυτόματο

Πριν λίγες ημέρες η Honda ανακοίνωσε και επισήμως το εμπορικό λανσάρισμα του πετρελαιοκίνητου Civic με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Έτσι, έγινε το πρώτο προσθιοκίνητο της μάρκας με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, καθώς και το πρώτο Civic στην ιστορία με πετρελαιοκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Honda Civic Type R ταπεινώνει VW Golf R (+video)

Πλέον, η εταιρεία Αφοι. Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. επίσημος εισαγωγέας Honda για τη χώρα μας, ανακοίνωσε και την τιμή του στην ελληνική αγορά, η οποία είναι στα 26.700 ευρώ. Ο εξοπλισμός του είναι πλούσιος καθώς περιλαμβάνει όλα τα καθιερωμένα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας και επιπλέον, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, Hill Start, ανίχνευση πίεσης ελαστικών, αυτόματη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, cruise control, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ηλεκτρικό χειρόφρενο, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες βροχής και φώτων, σύστημα πολυμέσων Honda Connect με πλοήγηση Garmin και οθόνη αφής 7,0 ιντσών και άλλα.

Διαβάστε επίσης: Το Honda Civic Type R το «τερμάτισε» στα ρεκόρ (+video)

Θυμίζουμε πως ο πετρελαιοκινητήρας της συγκεκριμένης έκδοσης του Honda Civic είναι ο 1.6 i-DTEC ο οποίος αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Όσον αφορά στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, με τον συγκεκριμένο συνδυασμό μοτέρ-κιβωτίου, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 11,0 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Από την άλλη οι εκπομπές ρύπων είναι στα 108 γρ./χλμ και 109 γρ./χλμ CO2 στο σεντάν και χάτσμπακ μοντέλο αντίστοιχα, με μέση κατανάλωση στα 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store