VW Polo με νέους κινητήρες 1.0 MPI και 1.5 TSI

Το Volkswagen Polo ενισχύει τη γκάμα του με δύο νέους, πολύ ενδιαφέροντες κινητήρες βενζίνης, τον 1.0 MPI και τον 1.5 TSI, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά.

Ο πιο ενδιαφέρων από τεχνολογική άποψη κινητήρας είναι ο 1.5 TSI EVO 150PS, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του 1.4 TSI ACT. Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο των 150 ίππων και 250 Nm ροπής συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG των 7 σχέσεων και προσφέρεται στην πλούσια έκδοση R-Line (21.600 ευρώ). Το Polo με αυτό το μοτέρ επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 216 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 148 γρ./χλμ.

Ο 1.5 TSI EVO 150PS διαθέτει μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων, ενώ σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, οι 2 μεσαίοι κύλινδροι απενεργοποιούνται με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί ως δικύλινδρος 750 κ.εκ., μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους. Ο κινητήρας διαθέτει επίσης επίστρωση APS (Atmospheric plasma spray) στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου, να απάγεται καλύτερα η θερμότητα και να αυξάνεται η ευελιξία του κινητήρα σε ότι αφορά την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Συνολικά, ο κινητήρας διακρίνεται από οικονομικότερη κατανάλωση καυσίμου και μακροζωία.

Από άποψη πωλήσεων για το Volkswagen Polo, ίσως πιο σημαντικός είναι ο νέος κινητήρας 1.0 MPI EVO 80PS, ο οποίος θα αποτελέσει πλέον τον εισαγωγικό κινητήρα της γκάμας του Polo (από 13.900 ευρώ). Το Polo με αυτό το μηχανικό σύνολο των 80 ίππων και 93 Nm ροπής επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 15,4 δλ., η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 171 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 130 γρ./χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση εντός πόλης σε σύγκριση με τον 1.0 MPI 75PS κινητήρα, τον οποίο αντικαθιστά, είναι μειωμένη σχεδόν κατά 2 λίτρα/100 χλμ.

Με την προσθήκη των δύο νέων κινητήρων στη γκάμα, το Volkswagen Polo διατίθεται με πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου, από 1.000 έως 2.000 κ.εκ., ισχύος από 80 έως 200 PS, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, που προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και μπορούν να συνδυαστούν με προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού, σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές.

Τα πακέτα αυτά του Volkswagen Polo, με τις εμπορικές ονομασίες Technology Pack, Safety Pack και Design Pack, προσφέρουν τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εξοπλισμού της προτίμησης του πελάτη, σε τιμές πολύ καλύτερες απ’ ότι αν τα επιμέρους στοιχεία τα επίλεγε μεμονωμένα. Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει Active Info Display, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, Pre-Crash – Σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών, Park-Pilot – Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, Roof Pack (φιμέ τζάμια, διχρωμία με μαύρη οροφή και μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών), εσωτερικό πακέτο σχεδίασης Decor κλπ.

Get it on Google Play Download on the App Store